Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PvdA start week van werbezoeken in kader van vergrijzing

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Partij van de Arbeid
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 18 oktober 2001Partij van de Arbeid start week 'Een duet van generaties'

In de week van 29 oktober starten Ad Melkert, voorzitter van Tweede-Kamerfractie van de Partij van de Arbeid en tal van andere PvdA vertegenwoordigers, de eerste in een reeks van werkbezoeken in het kader van de week met het motto 'een duet van generaties'.

Mensen leven steeds langer. Nog maar een halve eeuw geleden werden mannen gemiddeld 70 jaar en vrouwen 73 jaar. Nu worden mannen 75 en vrouwen 80 jaar. Fitter en actiever dan ooit. In de komende 40 jaar zal het aantal mensen ouder dan 65 jaar in Nederland stijgen van 14% naar 25%. Dit heeft belangrijke gevolgen.

Tegelijkertijd komt steeds meer de vraag op waarom wij, net als een halve eeuw geleden, nog steeds verlangen dat ouderen uiterlijk op 65-jarige leeftijd stoppen met werken. Velen onder hen willen, in een rustiger tempo of in een andere rol, mee kunnen blijven doen en een bijdrage aan de gemeenschap leveren.

Omdat deze ontwikkelingen gevolgen hebben voor de vraag naar gezondheidszorg, mensen langer actief willen blijven op de arbeidsmarkt, mensen langer willen en moeten kunnen leren, besteedt de PvdA hieraan uitgebreid aandacht in de week van 'een duet van generaties'.

De week begint op 29 oktober met een werkbezoek aan de provincie Noord-Holland, waarbij onder andere Zaanstad en Alkmaar worden bezocht. Op
dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag vinden tevens werkbezoeken en debatten van

Ad Melkert, Margot Vliegendhart, Sasia Noorman-den Uyl, Jan Pronk, Wouter Bos, Frans Timmermans, Arie Kuijper, Staf Depla, Jeroen Dijsselbloem en Rik Hindriks plaats in Gelderland, Zuid-Holland en Limburg.

Dit is de tweede in een reeks van themaweken rond het concept verkiezingsprogramma van de PvdA in de aanloop naar het PvdA verkiezingscongres op 14 en 15 december.

Voor meer informatie: Marije Laffeber 070-3183691

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie