Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitgifte Rabobobank Ledencertificaten: 1,6 miljard euro

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RABOBANK NEDERLAND

Uitgifte Rabobobank Ledencertificaten levert 1,6 miljard Euro op

Leden lokale Rabobanken schrijven opnieuw massaal in

De afgelopen drie weken is opnieuw massaal ingeschreven op de Rabobank Ledencertificaten, met als gevolg dat de emissie zeer ruim overtekend is. De emissie is vandaag succesvol vastgesteld op 1.575 miljard euro. Dit is tevens het maximum bedrag dat volgens het prospectus kon worden uitgegeven en beduidend meer dan de tenminste 500 miljoen euro waar bij de aanvang van de inschrijving op werd gekoerst. Het aantal geplaatste certificaten bedraagt 60.000.000 à 26,25 euro.

Ruim 63.000 leden van de Rabobank en 5.600 medewerkers van de Rabobank groep hebben ingeschreven op de 2e uitgifte van de Rabobank Ledencertificaten. Zowel leden als medewerkers hebben een volledige toewijzing van hun inschrijving gekregen tot een aantal van 1.000 certificaten. Voor het meerdere aan inschrijvingen tot het maximum van 10.000 certificaten heeft een toewijzing van 32% plaatsgevonden. Er geldt een maximum bezit van 10.000 certificaten per certificaathouder. Bij de toewijzing is hiermee rekening gehouden.

Het dividend van de Ledencertificaten is 6,06% voor de eerste periode tot 29 december 2001 en wordt betaald over 25 euro. Het dividend wordt aan het eind van elk kwartaal bijgeschreven en bedraagt 1% boven het gemiddelde effectieve rendement van de 10-jarige Nederlandse staatslening over de voorafgaande drie maanden.

De Ledencertificaten zijn verhandelbaar via een interne markt die door de Rabobank Groep zelf onderhouden wordt. De interne markt vindt iedere eerste woensdag van de maand plaats. De eerst volgende handelsdag vindt plaats op woensdag 7 november, 2001. De uitgifte van Rabobank Ledencertificaten past in het streven van de bank om leden en medewerkers meer bij de bank te betrekken. De uitgifte van de certificaten versterkt tevens het eigen vermogen van de Rabobank Groep.

Over de Rabobank Groep
De Rabobank Groep is een brede financiële dienstverlener. Door de coöperatieve grondslag is de Rabobank Groep er primair voor de klant. Alle onderdelen van de Groep werken nauw samen om de klanten tegen de best mogelijke prijskwaliteitsverhouding een breed pakket aan te bieden van financiële diensten en producten zoals betalen, sparen, lenen, verzekeren en beleggen. De Groep bestaat uit ongeveer 400 zelfstandige lokale coöperatieve Rabobanken met gezamenlijk zo'n 780.000 leden en uit bekende dochterondernemingen als Robeco, Interpolis, Schretlen en Co, Effectenbank Stroeve, Rabobank International, De Lage Landen en Gilde Investment. Internationaal is de groep met 142 vestigingen vertegenwoordigd in 38 landen. De Rabobank heeft de hoogste waarderingen voor kredietwaardigheid van de grote ratinginstituten. De Rabobank Groep heeft op de Nederlandse thuismarkt 9 miljoen particuliere en zakelijke klanten en is marktleider op vrijwel alle gebieden van financiële dienstverlening. 19)

Voor inlichtingen:
Externe Communicatie
Hans van Zon
Tel. (030) 216 43 04 / 06 5151 7318
Fax: (030) 216 19 16

Internet: www.rabobankgroep.nl/persinformatie

29 okt 01 10:37

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie