Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ouderenspreekuren over bijzondere bijstand in Maassluis

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maassluis

29-10-2001

Ouderenspreekuren over bijzondere bijstand in november

Ook in de maand november worden er in Maassluis twee keer speciale spreekuren voor ouderen gehouden over het aanvragen van bijzondere bijstand. Deze spreekuren worden iedere twee weken op vier verschillende plaatsen in de gemeente gehouden. Ouderen kunnen hier terecht voor algemene informatie over allerlei regelingen en voorzieningen in het kader van de bijzondere bijstand, maar ook met vragen die betrekking hebben op de eigen persoonlijke situatie.

Bijzondere bijstand is er voor iedereen met een inkomen rond het minimum. Het soort inkomen (loon, pensioen of uitkering) doet er niet toe, de hoogte van het inkomen wel. Kosten voor het dagelijks levensonderhoud vallen niet onder de bijzondere bijstand. Voor bijzondere kosten die voortvloeien uit ziekte of kosten om aan activiteiten deel te nemen kan wel bijzondere bijstand worden aangevraagd. Bijvoorbeeld voor:

· een bril (montuur), kunstgebit of gehoorapparaat
· deelname aan maatschappelijke activiteiten (hobbycursus, contributie voor bibliotheek of club of abonnement op krant of tijdschrift)

· steunkousen of orthopedisch schoeisel
· de kosten van warme maaltijdvoorziening of extra verwarmingskosten in verband met ziekte

De planning voor de spreekuren in november ziet er als volgt uit:
· maandag 5 en maandag 19 november van 11.00 tot 12.00 uur in wijkgebouw de Flat aan de Burgemeester Schwartzlaan;
· dinsdag 6 en dinsdag 20 november van 10.00 - 11.00 uur in dienstencentrum De Vliet;

· woensdag 7 en woensdag 21 november van 10.00 - 11.00 uur in Zonneweelde;

· donderdag 8 en donderdag 22 november van 10.00 - 11.00 uur in dienstencentrum De Vloot.

Stadhuis
Overigens is er op werkdagen van 9.00 tot 11.30 uur bij de afdeling sociale zaken en werkgelegenheid in het stadhuis aan de Koningshoek altijd een speciaal spreekuur voor het aanvragen van bijzondere bijstand. Op dit spreekuur kan iedereen terecht. Bovendien is er op werkdagen altijd een telefonisch spreekuur tussen 11.30 en 12.30 uur via telefoonnummer 5931700. De spreekuren buiten het stadhuis zijn uitsluitend bedoeld voor ouderen voor wie de komst naar het stadhuis mogelijk een belemmering vormt om bijzondere bijstand aan te vragen. Wie niet in staat is om naar de spreekuren in de wijk of in het stadhuis te komen, kan contact opnemen met de afdeling in het stadhuis. Er kan dan een afspraak worden gemaakt om een huisbezoek af te leggen, telefoon 5931935.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie