Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 29-10-2001

1e persbericht 29 oktober 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed tegen vangrail
Zondag om 19.15 uur is op de A58 een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was op de A58 bij het passeren met zijn auto in de slip geraakt. Hij was tegen de vangrail gebotst. Hij had daarna de auto verlaten en was weggelopen. De politie trof hem in de bosjes in de berm aan. Hij had gedronken. Zijn alcoholpercentage was bijna 1,35 promille. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten inbraak aangehouden
Bij een bedrijf aan de Bedrijvenweg zijn zondag om 23.35 uur twee Eindhovenaren van 20 en 23 jaar oud aangehouden. Zij werden betrapt bij de inbraak in een bedrijf aan die weg. De politie was ter plaatse gegaan na een alarmmelding. De twee verdachten waren bezig een gat in het dak te maken. Ze zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Snorfietster maakt problemen
Op het Distelveld is zondag om 15.50 uur een 17-jarig Helmonds meisje aangehouden. Zij reed op een snorfiets en een motoragent gaf haar een stopteken voor een controle. Zij stopte echter niet. Zij reed met haar voertuig de hal van een flatgebouw aan het Distelveld in. Daar sprak de motoragent het meisje aan en vroeg haar bromfietscertificaat. Zij weigerde dit en weigerde ook haar naam op te geven. De motoragent hield haar toen aan, maar het meisje verzette zich tegen de aanhouding. Zij sloeg de agent en bedreigde hem. Met assistentie van andere politiemensen kon het meisje aangehouden worden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Aanrijding met drank
Een 24-jarige Eindhovenaar is zondag om 20.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de A270 ter hoogte van de Brandevoortse Dreef. De man reed met zijn personenauto vanuit Eindhoven in de richting van Helmond. Door onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur, reed een lantaarnpaal en een verkeerslicht plat en eindigde in de sloot. De man bleek gedronken te hebben. Hij werd met een verwonding aan het oor in het Elkerliekziekenhuis opgenomen. Daar is ook een bloedproef genomen. Zijn rijbewijs is ingenomen. De auto was total loss.

Oirschot: Fietser gewond op crossbaan
Een 52-jarige man uit Helmond is zondag rond 18.30 uur gewond geraakt bij een val met zijn fiets. Hij reed op de (motor)crossbaan aan de Eindhovensedijk toen handrem van zijn fiets afbrak en tussen de spaken van het voorwiel terechtkwam. Hij is met ernstige verwondingen aan het hoofd in het Diaconessenhuis opgenomen.

Best: Automobilist rijdt door na aanrijding
Een onbekende automobilist is zondag om 20.25 uur op de Frans Halsstraat doorgereden nadat hij een bromfietser had aangereden. De auto passeerde enkele bromfietsers en daarbij werd door de inzittenden naar de bromfietser geroepen of gescholden. Ongeveer vijftig meter verder reed een 16-jarige jongen uit Best met zijn bromfiets. Hij werd van achter aangereden door de auto. De jongen reed door de aanrijding tegen een geparkeerde auto en kwam ten val. De auto reed door. De jongen is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De auto is later in Best gevonden en naar het politiebureau gebracht. De politie doet onderzoek.

Maarheeze: Auto weg na inbraak
Bij een inbraak in een woning aan El Pinar zijn in de nacht van zondag op maandag de autosleutels weggenomen. Daarmee is de Volvo S80 met het kenteken XD-ND-55 van de oprit meegenomen. De bewoonster werd rond 3.30 uur wakker en zag een man op de slaapkamer. Zij gilde waarop de man snel wegliep en de woning verliet. Aan de achterzijde van de woning was een raam opengebroken.

Heeze: Inbraak
In de afgelopen week is ingebroken in de schuur achter een woning aan de Heipoldersstraat. De deur is opengebroken en de bewoner mist een kettingzaag en een cirkelzaag. De inbraak is zaterdagmiddag ontdekt.

Asten: Hennepkwekerijtje in het bos
Zondag om 16.15 uur zijn op de Veldweg een 26-jarige man uit Asten en een 32-jarige man uit Someren aangehouden. Een jachtopziener zag de twee mannen in een bosperceel aan het riviertje de Aa. Zij waren bezig enkele hennepplanten die daar stonden te toppen. Er stonden 9 hennepplanten. De toppen vulden bijna een vuilniszak. De jachtopziener waarschuwde de politie die beide mannen aanhield. Ze zijn voor onderzoek ingesloten. De hennepplanten zijn in beslag genomen.

Waalre: Auto in sloot
Een 22-jarige Helmondse automobilist is zondag om 15.05 uur op de Valkenswaardseweg in de sloot gereden. Hij bleek gedronken te hebben en blies ruim 1,6 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Aanrijding met drank
Op een parkeerterrein aan de Eindhovenseweg is zondag om 21.05 uur een 32-jarige automobilist uit Heeze aangehouden. De man was met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. Hij bleek gedronken te hebben en blies 1,45 promille. Volgens de man zou zijn vriendin gereden hebben, maar getuigen wezen de man aan als bestuurder. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie