Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TDK Systems Bluetooth adapter geeft laptops de vrijheid

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht
29 oktober 2001

TDK Systems Bluetooth adapter geeft laptops de vrijheid

~ USB adapter voor laptop en desktop PC's realiseert onmiddellijke draadloze toegang tot het netwerk, e-mail en Internet ~

TDK Systems Europe heeft een Bluetooth 'clip-on' gelanceerd die laptopgebruikers kabelvrije toegang geeft tot e-mail en Internet.

De unit is tevens geschikt voor desktop PC s waardoor goedkoop draadloos printen en Personal Area Networking (PAN) met andere Bluetooth apparaten, ook thuis en op een klein kantoor werkelijkheid kunnen worden.

De USB adapter, onderdeel van de Go Blue productlijn, klikt men eenvoudig op de PC en sluit men aan op de USB poort. Zonder gebruik van kabels zorgt het apparaat vervolgens voor de uitwisseling van gegevens tussen laptops en desktop PC's aan de ene kant en mobiele telefoons, PDA's en headsets voorzien van Bluetooth aan de andere kant. De USB adapter is grondig getest om verzekerd te zijn van een optimale compatibiliteit met de Bluetooth access points die binnenkort te verwachten zijn in wachtruimtes van vliegvelden, conferentiecentra en andere openbare gelegenheden.

In aanvulling op Internet en e-mail applicaties, biedt de Go Blue USB adapter gebruikers ook buiten kantoor toegang tot Intranet bestanden. Ook maakt het ad-hoc netwerken binnen draadloze werkbesprekingen mogelijk en kan men automatisch synchroniseren tussen Palm apparaten, mobiele telefoons en PC's.

De adapter is eenvoudig te installeren en heeft een op Windows gebaseerde toolbox. Hiermee kunnen gebruikers veiligheidsinstellingen vastleggen, andere Bluetooth apparaten binnen de PAN omgeving lokaliseren en er verbinding mee leggen en een gegevensuitwisseling initiëren.

TDK Systems heeft met een groot aantal belangrijke hardware- en software-ontwikkelaars, verenigd in de Bluetooth Special Interest Group (SIG), samengewerkt om er zeker van te zijn dat mobiele telefoons, PDA's en printers onderling draadloos compatibel zijn over alle relevante communicatieprotocollen, zoals het GPRS netwerk.

"Alle producten in de Go Blue productlijn, zoals de USB adapter, de Blue5 voor de PalmV PDA series en de binnenkort te introduceren PC Card, richten zich op het toevoegen van Bluetooth capaciteiten aan bestaande producten die reeds op grote schaal worden gebruikt," zei Nick Hunn, managing director TDK Systems. "Men hoeft niet langer te wachten op de vrijheid van een kabelvrije mobiele werkomgeving. Wij kunnen het immers nu al bieden."

De USB adapter werkt met Microsoft Windows 98, 2000, ME en SE. Het voldoet aan de internationaal vastgelegde Bluetooth 1.1 standaard voor interoperabiliteit en kan data-overdrachtsnelheden tot 721kbps behalen.

De Go Blue USB adapter zal in november in Europa beschikbaar zijn voor een tijdelijke adviesverkoopprijs van 158 euro (excl. BTW)

(408 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems
TDK Systems Europe is een grote producent en aanbieder van media en e-materialen met een wereldwijde omzet van meer dan 6 miljard US dollar. TDK Systems biedt componenten en systeemoplossingen voor alle gebieden van de elektronica-industrie, van RF componenten tot 'telecom protocol stacks'. TDK Systems is een zelfstandig onderdeel van de TDK groep met ontwikkelingscentra in Europa en Japan. Hier worden een reeks van producten voor de in opkomst zijnde draadloze markt geproduceerd, inclusief Bluetooth, 802.11b en HiperLAN/2. Als één van de eerste bedrijven die LAN en Modem PC kaarten ontwikkelde, is TDK Systems een erkend leider op het gebied van GSM connectiviteit. TDK systems levert haar oplossingen aan de meeste grote GSM telefoonproducenten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Bluetooth PC kaarten en USB adapters zijn de eerste van TDK Systems nieuwe wereldwijde draadloze oplossingen die voldoen aan de Bluetooth 1.1 standaard. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en flexibiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners AVC Mobility en Stebis.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksys.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Jane Timmermans van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 43-3566956Fax: +31 (0) 43-3566955
E-mail: yvonnev/(janet@lewispr.comhttp)://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: (ad.neefs@tdksys.comwww.tdksys.com)

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV

PRWEEK's Consultancy of the Year Finalist, 2001
PRWEEK's Hi-Tech Agency to Watch, 2000/2001

Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: www.lewispr.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie