Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Berichten politie Groningen: dronken man in Winschoten

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-10-2001
Politiebericht Groningen
Maandag29 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: openbare dronkenschap
De politie heeft zondagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 40-jarige man uit Onstwedde. De man liep in zwaar beschonken toestand over de Venne in Winschoten en getuigen meldden de politie dat de man tegen een geparkeerde auto had geschopt. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Op de betrokken auto werd wel een schoenspoor aangetroffen maar geen schade. Na het afleggen van een verklaring is de man met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap heengezonden.

Westerbroek: bromfietsster gewond
Een 38-jarige bromfietsster uit Veendam is zondagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Rijskweg West bij Westerbroek. De vrouw werd verblind door de koplampen van een tegemoetkomende auto en raakte daardoor in de berm. Ze kwam te vallen en is met onbekend letsel voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Haar 18-jarige dochter, die bij de vrouw achter op de brommer zat, liep geen letsel op.

Kropswolde: man bedreigd
Een 44-jarige bewoner van een pand aan de Woldweg in Kropswolde is zondagmiddag bedreigd. De man meende een bekende te zien in één van de twee mannen die aan het begin van de middag in een kanaal langs zijn huis zaten te vissen. De man stapte daarop in zijn motorbootje en voer met grote snelheid langs de vissers. Toen hij dat gedaan had merkte hij dat hij geen van beide mannen kende. Daarop sprak hij de vissers aan en bood zijn excuses aan onder vermelding van de aanleiding tot zijn gedrag. Kennelijk was dit voor de vissers niet genoeg. Ze stonden korte tijd later bij de man op de stoep en dreigden met een ketting en een mes. Na korte tijd verlieten beiden het erf en dreigden nog weer terug te zullen komen. De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van de aangifte van de Kropswolder.

Muntendam: letsel bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Kerkstraat in Muntendam is zondag een 39-jarige vrouw uit Veendam gewond geraakt. De auto van de vrouw werd van achteren aangereden door een 21-jarige automobilist uit Meeden die te laat opmerkte dat zij afremde voor een voor haar rijdende auto. Het slachtoffer botste na zelf te zijn aangereden met haar wagen tegen die auto, bestuurd door een 59-jarige man uit Musselkanaal, aan. De vrouw liep nekletsel op en werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Aduard: bestuurder onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagavond een 40-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. Bij een routinecontrole op de Friesestraatweg in Aduard bleek de man te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar een bloedalcoholgehalte van
1.47 promille werd gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Groningen: telefoon bij prostituee weggenomen
Een 26-jarige prostituee die werkt achter een raam in de Hoekstraat waarschuwde zondagnacht de politie nadat een klant haar mobiele telefoon had weggenomen. Toen de vrouw achter de man aan ging trok hij een vuurwapen en bedreigde haar. Een zoektocht naar de man leverde geen resultaat op. Onderzoek naar de onbekende man wordt voortgezet.

Groningen: inbreker aangehouden
Zondagnacht hield de politie op het Overwinningsplein een 29-jarige man zonder vaste woonplaats aan op verdenking van inbraak in een school aan de Muntinglaan. Een beveiligingsbeambte zag de man wegrijden bij het kapotte raam van de school. Bij fouillering van de man werden inbrekersgereedschappen en snoepgoed, afkomstig uit de school, aangetroffen. Hij is ingesloten en wordt nader verhoord.

Groningen: man (24) mishandeld op Grote Markt
Een 24-jarige man uit Groningen is zondagavond op de Grote Markt mishandeld door twee mannen. De Stadjer kreeg om onbekende redenen klappen en schoppen van de twee mannen en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hij had hoofdletsel en ribletsel. Vrienden van het slachtoffer kwamen tussenbeide en kregen ook nog klappen. Een van de mannen werd door de politie in de Kreupelstraat aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en zit vast voor nader verhoor.

Groningen: man krijgt klappen na aanrijding
Een 23-jarige automobilist uit Grouw kreeg zondagavond na een aanrijding met een bromscooter op de Ganzevoortsingel klappen van een 22-jarige man uit Groningen. De man was van mening dat de automobilist schuld had aan de aanrijding tussen de brommer en de auto en sloeg hem in het gezicht. Hij werd voor mishandeling aangehouden en na verhoor op vrije voeten gesteld.

Groningen: valse naam en geen rijbewijs
De politie heeft zondagnacht op de Stationsweg in Groningen een 22-jarige man uit Appingedam aangehouden. De man reed in een auto en was vergeten de verlichting aan te doen. Hij werd staande gehouden door de politie en kon bij die controle geen rijbewijs tonen. Aan de hand van de personalia die de man opgaf werd een rijbewijscontrole gedaan. Daarbij bleek dat bij de opgegeven personalia geen rijbewijsgegevens te vinden waren. De man verklaarde vervolgens een valse naam op te hebben gegeven. Toen zijn werkelijke persoonsgegevens bekend waren werd nogmaals een narvraag gedaan. Daarbij bleek opnieuw dat ook op zijn echte naam geen rijbewijs was afgegeven. De man werd meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij met processen-verbaal voor rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam heengezonden. Zijn auto moet hij bij de politie achterlaten.

Groningen: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagavond op de Trompsingel in Groningen een 19-jarige automobilist uit Marum aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man te veel alcohol op te hebben (1.0 promille). Na verhoor op het politiebureau is de man met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: man aangehouden
Op de Grote Markt in Groningen heeft de politie zondagmorgen een 22-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was na een ruzie uit een café gezet, maar was het daar niet mee eens. Hij wilde het café weer binnen omdat hij vond dat de man met wie hij ruzie had gehad ook het café uit moest worden gezet. Via de beveiligingscameras werd echter gezien dat de man voor hij pogingen ondernam weer naar binnen te gaan eerst een bierglas kapot sloeg en een deel daarvan bij zich stak. Politiemensen die inmiddels in het café waren om informatie te krijgen over de ruzie werden ingeseind en hielden de man aan. Hij bleek inderdaad in het bezit te zijn van een stuk glas. Hij verklaarde zijn opponent daarmee te lijf te hebben willen gaan. Na verhoor is de man heengezonden. Het stuk glas is door de politie in beslag genomen.

Groningen: man aangehouden na gebruik pepperspray In de Vijfde Drift Noorderhaven heeft de politie zondagmiddag een 20-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Politiemensen zagen de man lopen op de Noorderhaven terwijl hem het verblijven in dat gebied wegens het voortdurend veroorzaken van overlast tot 1 november is verboden. De man werd aangehouden maar daarbij ontstond een worsteling met betrokken politieagenten. De verdachte beet één van de agenten in een hand en zag kans weg te komen. Hij werd achterhaald en opnieuw ontstond een worsteling waarbij de betrokken politieman nogmaals door de verdachte werd gebeten. Pas na gebruik van pepperspray gaf de man zijn verzet op. Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor en nader onderzoek.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...