Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Berichten politie Groningen: dronken man in Winschoten

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-10-2001
Politiebericht Groningen
Maandag29 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: openbare dronkenschap
De politie heeft zondagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 40-jarige man uit Onstwedde. De man liep in zwaar beschonken toestand over de Venne in Winschoten en getuigen meldden de politie dat de man tegen een geparkeerde auto had geschopt. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Op de betrokken auto werd wel een schoenspoor aangetroffen maar geen schade. Na het afleggen van een verklaring is de man met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap heengezonden.

Westerbroek: bromfietsster gewond
Een 38-jarige bromfietsster uit Veendam is zondagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Rijskweg West bij Westerbroek. De vrouw werd verblind door de koplampen van een tegemoetkomende auto en raakte daardoor in de berm. Ze kwam te vallen en is met onbekend letsel voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Haar 18-jarige dochter, die bij de vrouw achter op de brommer zat, liep geen letsel op.

Kropswolde: man bedreigd
Een 44-jarige bewoner van een pand aan de Woldweg in Kropswolde is zondagmiddag bedreigd. De man meende een bekende te zien in één van de twee mannen die aan het begin van de middag in een kanaal langs zijn huis zaten te vissen. De man stapte daarop in zijn motorbootje en voer met grote snelheid langs de vissers. Toen hij dat gedaan had merkte hij dat hij geen van beide mannen kende. Daarop sprak hij de vissers aan en bood zijn excuses aan onder vermelding van de aanleiding tot zijn gedrag. Kennelijk was dit voor de vissers niet genoeg. Ze stonden korte tijd later bij de man op de stoep en dreigden met een ketting en een mes. Na korte tijd verlieten beiden het erf en dreigden nog weer terug te zullen komen. De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van de aangifte van de Kropswolder.

Muntendam: letsel bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Kerkstraat in Muntendam is zondag een 39-jarige vrouw uit Veendam gewond geraakt. De auto van de vrouw werd van achteren aangereden door een 21-jarige automobilist uit Meeden die te laat opmerkte dat zij afremde voor een voor haar rijdende auto. Het slachtoffer botste na zelf te zijn aangereden met haar wagen tegen die auto, bestuurd door een 59-jarige man uit Musselkanaal, aan. De vrouw liep nekletsel op en werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Aduard: bestuurder onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagavond een 40-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. Bij een routinecontrole op de Friesestraatweg in Aduard bleek de man te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar een bloedalcoholgehalte van
1.47 promille werd gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Groningen: telefoon bij prostituee weggenomen
Een 26-jarige prostituee die werkt achter een raam in de Hoekstraat waarschuwde zondagnacht de politie nadat een klant haar mobiele telefoon had weggenomen. Toen de vrouw achter de man aan ging trok hij een vuurwapen en bedreigde haar. Een zoektocht naar de man leverde geen resultaat op. Onderzoek naar de onbekende man wordt voortgezet.

Groningen: inbreker aangehouden
Zondagnacht hield de politie op het Overwinningsplein een 29-jarige man zonder vaste woonplaats aan op verdenking van inbraak in een school aan de Muntinglaan. Een beveiligingsbeambte zag de man wegrijden bij het kapotte raam van de school. Bij fouillering van de man werden inbrekersgereedschappen en snoepgoed, afkomstig uit de school, aangetroffen. Hij is ingesloten en wordt nader verhoord.

Groningen: man (24) mishandeld op Grote Markt
Een 24-jarige man uit Groningen is zondagavond op de Grote Markt mishandeld door twee mannen. De Stadjer kreeg om onbekende redenen klappen en schoppen van de twee mannen en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hij had hoofdletsel en ribletsel. Vrienden van het slachtoffer kwamen tussenbeide en kregen ook nog klappen. Een van de mannen werd door de politie in de Kreupelstraat aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en zit vast voor nader verhoor.

Groningen: man krijgt klappen na aanrijding
Een 23-jarige automobilist uit Grouw kreeg zondagavond na een aanrijding met een bromscooter op de Ganzevoortsingel klappen van een 22-jarige man uit Groningen. De man was van mening dat de automobilist schuld had aan de aanrijding tussen de brommer en de auto en sloeg hem in het gezicht. Hij werd voor mishandeling aangehouden en na verhoor op vrije voeten gesteld.

Groningen: valse naam en geen rijbewijs
De politie heeft zondagnacht op de Stationsweg in Groningen een 22-jarige man uit Appingedam aangehouden. De man reed in een auto en was vergeten de verlichting aan te doen. Hij werd staande gehouden door de politie en kon bij die controle geen rijbewijs tonen. Aan de hand van de personalia die de man opgaf werd een rijbewijscontrole gedaan. Daarbij bleek dat bij de opgegeven personalia geen rijbewijsgegevens te vinden waren. De man verklaarde vervolgens een valse naam op te hebben gegeven. Toen zijn werkelijke persoonsgegevens bekend waren werd nogmaals een narvraag gedaan. Daarbij bleek opnieuw dat ook op zijn echte naam geen rijbewijs was afgegeven. De man werd meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij met processen-verbaal voor rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam heengezonden. Zijn auto moet hij bij de politie achterlaten.

Groningen: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagavond op de Trompsingel in Groningen een 19-jarige automobilist uit Marum aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man te veel alcohol op te hebben (1.0 promille). Na verhoor op het politiebureau is de man met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: man aangehouden
Op de Grote Markt in Groningen heeft de politie zondagmorgen een 22-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was na een ruzie uit een café gezet, maar was het daar niet mee eens. Hij wilde het café weer binnen omdat hij vond dat de man met wie hij ruzie had gehad ook het café uit moest worden gezet. Via de beveiligingscameras werd echter gezien dat de man voor hij pogingen ondernam weer naar binnen te gaan eerst een bierglas kapot sloeg en een deel daarvan bij zich stak. Politiemensen die inmiddels in het café waren om informatie te krijgen over de ruzie werden ingeseind en hielden de man aan. Hij bleek inderdaad in het bezit te zijn van een stuk glas. Hij verklaarde zijn opponent daarmee te lijf te hebben willen gaan. Na verhoor is de man heengezonden. Het stuk glas is door de politie in beslag genomen.

Groningen: man aangehouden na gebruik pepperspray In de Vijfde Drift Noorderhaven heeft de politie zondagmiddag een 20-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Politiemensen zagen de man lopen op de Noorderhaven terwijl hem het verblijven in dat gebied wegens het voortdurend veroorzaken van overlast tot 1 november is verboden. De man werd aangehouden maar daarbij ontstond een worsteling met betrokken politieagenten. De verdachte beet één van de agenten in een hand en zag kans weg te komen. Hij werd achterhaald en opnieuw ontstond een worsteling waarbij de betrokken politieman nogmaals door de verdachte werd gebeten. Pas na gebruik van pepperspray gaf de man zijn verzet op. Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor en nader onderzoek.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie