Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstellingen Artotheek Rotterdam, november 2001

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Centrum Beeldende Kunst Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

Presentaties en Projecten Artoteek Rijnmond

Artoteek, tentoonstellingen november 2001:
"Kleur in uw huis" en "Flip Side"

"Kleur in uw huis"
Deze tentoonstelling met nieuwe aankopen bestaat uit onder andere grafiek die is geïnspireerd op de hedendaagse beeldcultuur - reclame, internet, massamedia, graffiti.
Met werk van: Stang Gubbels, Hans Dolieslager, Arjenne Fakkel, Bhaskar Hande, Paula Mosmans, Adrianus van Otterloo, Yke Schotten, Henriette Boerendans, Marina Rupert, e.a.

"Flip Side"
De geschiedenis van de Rotterdamse skatecultuur. Flip Side belicht de levendige skatecultuur die Rotterdam rijk is. Behalve de wekelijkse woensdagavondskate, zijn ook speciale plekken in Rotterdam ingericht voor en door skaters. Elke plek heeft een eigen verhaal, dat met krantenartikelen en met beelden inzichtelijk wordt gemaakt in de Artoteek. De bekendste plek is vermoedelijk wel de skatebaan op de Westblaak, met zijn meterslange felgekleurde tekeningen op de grond. Dit ontwerp hiervan, van Ontwerpbureau 75B is een project geweest van het Centrum Beeldende Kunst, dat onlangs op hetzelfde skatepark een even kleurrijk beeld van David Bade plaatste.
Flip Side is niet alleen een documentaire tentoonstelling maar toont ook skateboarden. Want de skatecultuur blijkt een zeer eigen beeldcultuur te hebben, zo is te zien in bijdragen van Snotnose.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie