Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten limburg-Zuid: district Sittard

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-10-2001 Politieberichten district Sittard (HP 12.10 uur) Maandag 29 oktober 2001

Sittard, automobilist na aanrijding doorgereden: Een 16 jarige bromfietsbestuurder woonachtig te Sittard is maandagmorgen 29 oktober 2001 ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de President Kennedylaan te Sittard. De automobilist die betrokken was bij het verkeersongeval reed na de aanrijding weg van de ongevalsplek en bekommerde zich niet om het ernstig gewonde slachtoffer.
De bromfietser uit Sittard reed maandagmorgen omstreeks 00.05 uur over de Paardestraat en wilde vermoedelijk zijn weg rechtdoor vervolgen over de Tudderenderweg te Sittard. Op de kruising werd hij aangereden door een van rechts komende automobilist die op de kruising eveneens rechtdoor wilde rijden in de richting van de Odasingel te Sittard. Bij het verkeersongeval raakte de bromfietsbestuurder ernstig gewond. Hij werd met een ambulance in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis te Sittard en later in de nacht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht.
De automobilist reed zonder te stoppen na het verkeersongeval weg van de ongevalsplek zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Een getuige waarschuwde de politie.
Bij onderzoek kon de identiteit van de weggereden automobilist niet achterhaald worden. Van de auto is alleen bekend dat de dit een lichtkleurige Volvo vermoedelijk van het type 244 is geweest. De politie stelt een verder onderzoek in.
De politie is op zoek naar getuigen die het verkeersongeval mogelijk hebben zien plaatsvinden en mogelijk daarbij de wegrijdende auto gezien hebben. Zij kunnen zich melden aan het politiebureau te Sittard, telefoon 0900-8844.

Sittard, winkeldief:
Zondagmiddag 28 oktober 2001 zijn twee 20 jarige inwoners van Beek door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. Zij kregen elk een boete van fl. 410,- opgelegd.
In een winkel gevestigd aan de Rijksweg Noord te Sittard werd zondagmiddag omstreeks 13.10 uur een 20 jarige inwoner van Beek betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Hij nam een T-shirt met een waarde van bijna fl.130,- weg in de winkel en wilde daarmee de zaak verlaten. Hij werd door het personeel ter verantwoording geroepen en ter plaatse gehouden tot de komst van de gewaarschuwde politie. Twee andere personen waarvan er een eveneens een T-shirt weg had weggenomen wisten uit de winkel te ontkomen, maar meldden zich even later opnieuw in de winkel. Beiden werden voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Een van beiden bekende eveneens een T-shirt met een waarde van fl. 130,- weggenomen te hebben maar vertelde dit in de omgeving weggegooid te hebben. Op de plaats waar het T-shirt weggegooid zou zijn trof de politie dit kledingstuk ook aan. De man die meegenomen was naar het politiebureau, maar verder niets met de diefstal van doen had, werd daarop meteen in vrijheid gesteld. Tegen beide 20 jarige winkeldieven uit Beek heeft de politie proces-verbaal opgenaakt. Na overleg met de Officier van Justitie werd aan beiden aan transactievoorstel gedaan van fl. 410,- waarmee zij door betaling daarvan een verdere strafvervolging kunnen voorkomen.

Sittard, woninginbraak:
Op zondag 28 oktober 2001 heeft in een woning aan de Dr. Poelslaan te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De inbraak werd zondagmorgen ontdekt nadat de bewoners opgestaan waren. In de nachtelijke uren hoorden de bewoners wel geluiden, maar konden deze niet thuisbrengen. s-Morgens bleek dat zowel de televisie, de videorecorder als een laptop uit de woning ontvreemd waren. De bewoners hebben van diefstal bij de politie aangifte gedaan. De toegang tot de woning werd verkregen na het verbreken van een achterdeur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie