Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Klimaatconferentie in Marokko

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

www.minvrom.nl

MIN VROM: Klimaatconferentie in Marokko

Van 29 oktober tot en met 9 november wordt in Marokko de volgende klimaatconferentie (cop7) georganiseerd. De klimaatonderhandelingen vinden plaats in het Palais des Congres in Marrakech onder leiding van de Marokkaanse minister van milieu, de heer Mohammed Elyazghi. Minister Pronk, die de klimaatonderhandelingen in Den Haag en Bonn (cop 6) voorzat, zal op 29 oktober zijn voorzittershamer overgeven.

In Marrakech zal het politieke akkoord uit Bonn verder worden uitgewerkt. Het Bonn akkoord stelt regeringen in staat om het Kyoto Protocol te ratificeren. In Bonn zijn compromissen bereikt over de steun aan ontwikkelingslanden, de mate waarin bossen mogen worden meegeteld om aan de reductieverplichtingen te voldoen, de sancties als landen hun doelstelling niet halen en de klimaatmaatregelen in het buitenland. In Marrakech zal het politieke akkoord juridisch worden vertaald.

Minister Pronk zal op 29 oktober bij de opening aanwezig zijn en van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 november neemt hij deel aan het ministeriële onderdeel van de conferentie.

Praktische informatie:

Informatie over COP7 en persaccreditatie:
zie www.unfccc.int en www.marrakech-web.net/cop7/.

Informatie over persaccreditatie:
Michel Smitall 49 228 815 1005 of (msitall@unfccc.int) Verzoeken voor accreditatie moeten voor 21 oktober binnen zijn bij UNFCCC. Accreditatie na die datum is mogelijk maar kan tot vertragingen leiden.

Informatie over het perscentrum en technische faciliteiten: Axel Wuestenhagen 49 228 815 2772 of (awuestenhagen@uno.de)

Accommodatie
Via VROM zijn er nog een beperkt aantal hotelkamers beschikbaar. Indien journalisten via VROM een kamer willen reserveren zijn wij in verband met een blokboeking wel genoodzaakt de hele periode in rekening te brengen (26 oktober-11 november, f 2432,55). Tot uiterlijk 5 oktober kunt u zich telefonisch aanmelden bij Meike Rademaker T: 070-339.39.92.

Persvoorlichting Minsiterie VROM
Babette Gräber
T: 070-339.24.05

27 sep 01 13:42

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie