Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bustour provinciebestuur met burgers door IJmond

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, 23 oktober 2001

Streekplan Noord-Holland-Zuid:
Bustour van provinciebestuur met burgers door de IJmond Op maandag 29 oktober 2001 organiseert de provincie Noord-Holland speciaal voor de inwoners van de IJmond een bustocht in hun eigen regio. De IJmond maakt straks deel uit van het nieuwe streekplan Noord-Holland-Zuid. In de bustocht staat de relatie tussen het streekplan en de leefomgeving van de inwoners van deze regio centraal. Inwoners van IJmond (Castricum, Heemskerk, Beverwijk, Uitgeest, Velsen) worden van harte uitgenodigd om zich voor de bustocht aan te melden.

Programma Bustour IJmond
Voor de IJmond geldt het recente streekplan Kennemerland. Gedeputeerde staten hebben uitgesproken dat dit streekplan opgenomen wordt in het nieuwe streekplan. De onderwerpen die aan de orde komen tijdens de bustour zijn ook al aan de orde geweest bij het tot stand komen van het streekplan van 1998.Tijdens de rit zal een toelichting gegeven worden bij onderstaande onderwerpen. De deelnemers worden uitgenodigd deze toelichting zoveel mogelijk zelf te verzorgen als inleiding op de discussie met gedeputeerde dhr. H.M. Meijdam en de aanwezige statenleden.

Verzamelen: 13.45 uur aan de voorzijde van station Beverwijk Start: 14.00 uur tot 17.00 uur (einde rit bij station Beverwijk)

Onderwerpen.

1. Station Beverwijk: herstructurering voor stedelijke ontwikkeling. Mogelijk
knooppunt.

2. Herstructurering haventerreinen in relatie tot het Masterplan ANZKG-Havens.

3. Herstructurering NAM-terrein in relatie tot mogelijke woningbouw Velsen-Noord

4. Herstructurering tuinbouwgebied Heemskerk
5. Barrièrewerking van het spoor: overgang de Kleist.
6. Bedrijventerrein De trompet

7. Mogelijk tracé A8 -A9.

8. De Bazaar

9. Woningbouw in de Broekpolder (indien op het terrein gereden kan worden)

Achtergrond
Gedeputeerde Meijdam van Ruimtelijke Ordening, andere Statenleden en ambtenaren trekken het zuidelijk deel van Noord-Holland in om met burgers de praten over de betekenis van het toekomstige streekplan Noord-Holland-Zuid voor de eigen leefomgeving van deze burgers. Daarvoor worden in de maanden september, oktober en november 2001 in elk van de zeven regio's een brainstormbijeenkomst, een bustour, een burgerhuis en een scholenproject georganiseerd. Deze zeven regio's zijn: Zaanstreek, Zuid-Kennemerland, Waterland, Amstelland en Meerlanden, Het Gooi, De Vechtstreek en de IJmond.

Burgers kunnen zich aanmelden bij de provincie voor bustour of burgerhuis in hun eigen regio:

Telefonisch: 023 514 31 74 (Rina Swart)
Per fax:: 023 514 30 30
Per e-mail: swartc@noord-holland.nl

Inlichtingen: Rob Schimmel, afdeling RWB, tel. (023) 514 33 45

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie