Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Locaties ondergronds afvalsysteem stadsdeel Zeeburg

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stadsdeel Zeeburg
Zoek soortgelijke berichten
Stadsdeel Zeeburg

Locaties ondergronds afvalsysteem

Entrepotgebied - Oostelijke Handelskade - Architectenbuurt

Bewoners van de Oostelijke Handelskade, het Entrepotgebied en de Architectenbuurt krijgen te maken met een nieuwe manier van afval inzamelen. De bekende methode van vuilniszakken op straat verdwijnt. Daarvoor in de plaats komen ondergrondse containers en inwerpzuilen.

Het voordeel daavan is dat men op elk gewenst moment van de dag daarin afval kan deponeren. Dit wordt opgeslagen in de ondergrondse containers. Dat is voor gebruikers gemakkelijk en het levert een schoon straatbeeld op. Het Java-eiland werkt reeds met dit systeem en ze worden op dit moment ook in de Indische Buurt geplaatst.

De planning is om in de eerste helft van 2002 in genoemde buurten hiermee van start te gaan. Bewoners worden door het stadsdeel nog geïnformeerd over de precieze datum. Voor het plaatsen van deze ondergrondse containers is een bouwvergunning nodig. Deze wordt nu hiervoor aangevraagd.

De locaties aan de Oostelijke Handelskade

De locaties in het Entrepotgebied

De locaties in de Architectenbuurt

De locaties zijn uitgezocht op basis van de volgende aspecten:
* een correcte inpassing in het straatbeeld,
* een goede bereikbaarheid,

* hoeveel bewoners in de omgeving wonen en
* of ze op die plaats in de grond kunnen. Soms liggen er rioleringen en ondergrondse kabels en leidingen in de weg waardoor op een bepaalde plaats geen ondergrondse container geplaatst kan worden.

Er zijn speciale reinigingsvoertuigen aangeschaft die eenmaal per week (indien nodig twee keer) de containers legen. Grofvuil is niet bestemd voor de containers, maar kan zoals voorheen gratis opgehaald worden. U kunt daarvoor het gratis nummer bellen van de Informatielijn Zeeburg: 0800 933 28 74 of 0800 ZEE BU RG.

Meer informatie
Er is een inloopspreekuur voor buurtbewoners ingesteld. Op maandag 29 oktober van 16.00 tot 20.00 uur kunt u terecht in de raadzaal van het stadsdeelkantoor. Medewerkers van het stadsdeel kunnen u dan alle informatie geven. Ook over de bezwaarschriftprocedure. Buurtbewoners die verhinderd zijn en nog vragen hebben, kunnen hun telefoonnummer doorgeven aan het sectorsecretariaat tel. (020) 608 08 80. Een medewerker belt hen dan terug.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie