Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Renovatie riool van Bleiswijkstraat in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2001-10-25: Renovatie riool van Bleiswijkstraat en omgeving

Op maandag 29 oktober begint de dienst Stadsbeheer met de renovatie van het riool in de Bentinckstraat, de Van Weede van Dijkveldstraat, de Van Beuningenstraat, een deel van de Statenlaan en een deel van de Van Bleiswijkstraat. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de afdeling Riolering en Waterbeheersing en duren tot eind november.

Planning
De werkzaamheden zijn als volgt gepland:

*

29 oktober t/m 2 november 2001 Bentinckstraat

*

5 november t/m 9 november 2001 Van Weede van Dijkveldstraat
*

12 november t/m 16 november 2001 Van Beuningenstraat
*

19 november t/m 23 november 2001 Statenlaan (tussen Van Bleiswijkstraat en Frankenslag)

*

26 november t/m 30 november 2001 Van Bleiswijkstraat (tussen Prins Mauritslaan en Statenlaan)

Kous
Bij de renovatie wordt een kunststof bekleding tegen de buiswand aangebracht. Deze zogenaamde 'kous' wordt vanuit de inspectieputten in het riool gebracht en met behulp van warm water opgepompt. Nadat de kous is uitgehard, worden van binnenuit de aansluitingen van panden en straatkolken op het riool weer opengeboord.

Gemiddeld is er in iedere straat ongeveer vijf dagen enige overlast. De opstelling van de apparatuur kan de verkeersdoorstroming belemmeren. Daarnaast wordt van bewoners gevraagd gedurende de werkzaamheden (24 uur) zo min mogelijk water te gebruiken. Het water kan immers niet meer afstromen naar het riool en hoopt zich dan op in de aansluiting en leidingen binnenshuis.

Beperking overlast
De overlast voor de omgeving blijft bij deze renovatiemethode aanzienlijk beperkt omdat de straat voor al deze werkzaamheden niet hoeft te worden opgebroken.

In Den Haag wordt al sinds 1988 bij kleine projecten ervaring opgedaan met deze wijze van renoveren van riolen. In de omgeving van de Van Bleiswijkstraat kan men nu op relatief grote schaal met deze renovatiemethode ervaring opdoen. Overigens is niet ieder riool geschikt om op deze manier te renoveren. Iedere keer moet hiervoor een nieuwe afweging gemaakt worden, die per situatie en locatie verschilt.

25 oktober 2001

last update: 25 oktober 2001 ;pag.: 9175; auteur: 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie