Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inzage dossiers bouwvergunningen gemeente Deventer

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

INZAGE DOSSIERS BOUWVERGUNNINGEN

Het bouwtekeningenarchief van de gemeente Deventer is vanaf 1 november op twee plekken te raadplegen. De dossiers met bouwvergunningen lagen tot nu toe op drie plekken (Burseplein 10, Polstraat 14 en Klooster 3). De drie locaties worden nu teruggebracht naar twee en op termijn (over een paar jaar) hoopt de gemeente dat u dan nog maar bij één loket (balie Ruimte, Milieu en Wonen) hoeft te zijn.

In verband met het overbrengen van de bouwtekeningen van Polstraat 14 naar de studiezaal van het Stadsarchief, kunt u de bouwtekeningen van de gemeente Deventer van 1870 tot en met 1990 en van de voormalige gemeente Diepenveen van 1900 tot en met 1998 tussen 29 oktober en 5 november niet inzien.


1. Voor alle bouwtekeningen van de gemeente Deventer van 1991 tot en met heden kunt u terecht bij de balie Ruimte, Milieu en Wonen, Burseplein 10. De balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14 uur en bovendien op donderdag van 18 tot 20 uur. Bezoekers kunnen hier bouwtechnische en juridische adviezen krijgen. Ook bestaat de mogelijkheid onder voorwaarden kopieën (maximaal A-3 formaat) van bouwtekeningen te laten maken.
2. Vanaf 5 november kunt u voor de bouwtekeningen van de gemeente Deventer van

1870 tot en met 1990 en van de voormalige gemeente Diepenveen van 1900 tot en met 1998 terecht in de studiezaal van het Stadsarchief, Klooster 3. De studiezaal is voor het inzien van het bouwtekeningenarchief geopend op dinsdag van 9 tot 17 uur. De gemeente werkt aan een oplossing om deze tijden te verruimen. Er zijn twee manieren om uw bouwtekening op te vragen. U kunt dat doen door aan de balie Ruimte, Milieu en Wonen (Burseplein 10) een formulier in te vullen dat het baliepersoneel doorstuurt naar het Stadsarchief.
U kunt ook zelf een e-mail sturen ((info.sab@hsij.nl)) naar het stadsarchief waarin u aangeeft wat u precies nodig hebt. Het personeel van het stadsarchief legt de bouwtekeningen voor u klaar zodat u ze op het afgesproken moment kunt inzien. Het Stadsarchief beschikt niet over kopieer- of dupliceermogelijkheden van grotere tekeningen. Dit werk wordt uitbesteed. Ook zijn de medewerkers niet in de gelegenheid bouwtechnische en juridische adviezen te geven. Hiervoor dient u contact op te nemen met de balie Ruimte, Milieu en Wonen.

Het samenvoegen van de loketten is onderdeel van het programma Publieke Dienstverlening (verbeteren van de organisatie van de gemeente om bezoekers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie