Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Discussie over kwaliteit van de Nederlandse journalistiek

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

29 oktober 2001

Discussie over de kwaliteit van de Nederlandse journalistiek

Regeert de leugen?

Ter gelegenheid van het afscheid van prof.dr. Frank van Vree als bijzonder hoogleraar Persgeschiedenis aan de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen van de Erasmus Universiteit vindt op maandag 29 oktober 2001 een discussie plaats over de kwaliteit van de Nederlandse journalistiek met als centrale vraag: Regeert de leugen?

De bijeenkomst bestaat uit een lezing van mr. Folkert Jensma, hoofdredacteur NRC Handelsblad, over De kleine leugen, een lezing van prof. dr. Frank van Vree getiteld De grote leugen en een discussie met de participanten en de zaal.

De bijzondere leerstoel Persgeschiedenis, in het bijzonder persvrijheid is ingesteld vanwege de Maarten Rooy Stichting. Deze stichting, in het leven geroepen door NRC Handelsblad, wil met de leerstoel de traditie voortzetten die met oud-hoofdredacteur van de Nieuwe Rotterdamse Courant , dr. Maarten Rooy, is begonnen. Rooy werd in 1957 de eerste hoogleraar Perswetenschappen (aan de Universiteit van Amsterdam) en hield zich in die hoedanigheid vanuit een zowel praktische als theoretische invalshoek bezig met de aspecten van de moderne media.

Noot voor de pers
Afscheidsbijeenkomst prof.dr. Frank van Vree, 29 oktober 2001 Tijd: 15.00 16.30 uur
Plaats: Woudestein, zaal G 3-26 (faculteit der Bedrijfskunde) De toegang is gratis.
Na afloop is er een receptie in De Etage in het L-gebouw. Info: Trees Ketting, tel (010) 408 2487

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie