Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek naar PMA-pillen in Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 29-10-2001 Onderzoek PMA-pillen Kerkrade (JK-14.25 uur) Maandag 29 oktober 2001

Kerkrade; onderzoek PMA-pillen

Het onderzoek naar aanleiding van het in Kerkrade aantreffen van XTC-pillen met daarin de stof Paramethoxy Amfetamine (PMA) heeft geleid tot de aanhouding van een derde verdachte. Het betreft een 20-jarige Heerlenaar die afgelopen vrijdagavond in zijn woning werd aangehouden.
Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de levering van XTC-pillen.

De 18-jarige Kerkradenaar, die afgelopen donderdag reeds was aangehouden en op vrijdag weer in vrijheid werd gesteld, werd zaterdag opnieuw aangehouden omdat gaandeweg het politieonderzoek bleek dat hij toch nog in het bezit moest zijn van een partij mogelijke PMA-pillen. Daarbij werden ongeveer 70 pillen in beslag genomen die hij buiten zijn woning verstopt had.
Onderzocht wordt nu of deze pillen inderdaad PMA bevatten.

Inmiddels is van het Forensisch Instituut in Rijswijk bericht ontvangen dat van de ongeveer 400 XTC-pillen, die reeds afgelopen vrijdag in de woning van een 22-jarige Heerlenaar werden aangetroffen, er ongeveer 126 PMA bevatten.

Het resultaat van het onderzoek door bedoeld Instituut naar de precieze doodsoorzaak van de overleden 23-jarige Kerkradenaar is nog niet bekend. Wanneer dit verwacht mag worden, is eveneens niet bekend.

Jos Koevoets
(Bureau Communicatie District Kerkrade; 045-400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie