Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse consument wil geen genetisch veranderd eten

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RECEPTENWEB.NL

Nederlandse maaltijdbereider wil geen genetisch veranderd eten

Nederlandse maaltijdbereider wil geen genetisch veranderd voedsel Minder dan 5% kiest onvoorwaardelijk voor gen-gemodificeerd voedsel

Hilversum, 29 Oktober 2001 - In het kader van het publieke debat 'Eten en Genen' heeft www.receptenweb.nl een enquête onder haar regelmatige bezoekers gehouden. 45% van de deelnemers wenst geen genetisch veranderd voedsel. Een kwart van de deelnemers heeft er geen problemen mee als gen-modificatie in medicinale toepassingen gehanteerd wordt. Dat de maatschappelijke discussie onder leiding van oud-minister Jan Terlouw pas net is opgestart blijkt wel uit het antwoord van 20% van de deelnemers, dat zij (nog) geen mening hebben. 29% stelt als voorwaarde een duidelijke product-informatie op de voedselverpakking. Slechts 4% van de deelnemers stelt geen voorwaarden aan het gebruik van gen-modificatie.

Het profiel van de 80.000 maandelijkse bezoekers van www.receptenweb.nl bestaat uit volwassenen die minstens vier maal per week de maaltijdkeuze in hun huishouden bepalen. Bezoekers van www.receptenweb.nl zijn meer dan normaal met zaken rondom eten bezig. De resultaten van de enquête mogen daarom slechts als indicatie gebruikt worden, en niet als maatstaf genomen worden voor de mening van de totale Nederlandse populatie.

Over www.receptenweb.nl
www.receptenweb.nl is de grootste culinaire website van Nederland. Consumenten kunnen op deze site op ieder moment van de dag een recept naar wens vinden. De website wordt sinds begin dit jaar geëxploiteerd door Savoury Software BV, een bedrijf dat zich richt op elektronische recepturen en culinaire software.

Aan de redactie:
De volledige poll-resultaten kunt u vinden op www.receptenweb.nl. Er wordt nog steeds gestemd, dus de resultaten kunnen in de loop van de week nog licht wijzigen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Michiel Colenbrander

035-6299977
(michiel.colenbrander@savoury.com)

29 okt 01 17:16

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie