Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe vrachtwagens voor militaire orkesten landmacht

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Vrachtwagens2

Nieuwe vrachtwagens militaire orkesten landmacht

29-10-2001

De Directie Materieel Koninklijke Landmacht heeft vandaag (29 oktober) in Stroe acht vrachtwagens overgedragen aan de vier orkesten van de Koninklijke Landmacht. De Koninklijke Militaire Kapel, Johan Willem Friso Kapel, het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht en het Trompetterkorps Bereden Wapens kregen ieder een 4-tonner voor hun ensembles en een 9-tonner voor het vervoer van de instrumenten. Bijzonder is dat de vrachtwagens zijn geschilderd in de nieuwe huisstijl van Defensie. Het worden daarmee opvallende verschijningen in het Nederlandse straatbeeld.

Defensie heeft begin dit jaar een nieuwe huisstijl geïntroduceerd. De acht vrachtwagens zijn zonder twijfel een van de meest opvallende dragers van deze huisstijl. De wagens zullen in het hele land te zien zijn. Niet alleen treden de vier orkesten in alle windstreken op, ook de thuisbasis is divers. Zo is de Koninklijke Militaire Kapel thuis in Den Haag, de Johan Willem Friso Kapel in Assen, het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht in Vught en het Trompetterkorps Bereden Wapens in Amstersfoort. Niet alleen qua verschijning mogen de auto's er zijn, ook qua prestaties. Zo heeft de Volvo 4-tonner een motor met een vermogen van 290 pk en kan 25 kubieke meter lading worden vervoerd. In de krachtbron van de Volvo 9-tonner zit nog meer muziek: 380 pk. Aan nuttige lading kan liefst 50 kubieke meter vracht worden vervoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie