Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins Bernhard reikt oeuvreprijzen Cultuurfonds uit

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

30/10/01 Prins Bernhard reikt oeuvreprijzen Prins Bernhard Cultuurfonds uit te Amsterdam

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden reikt dinsdag 30 oktober 2001 in de Nieuwe Kerk te Amsterdam vijf oeuvreprijzen uit van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deze prijzen worden jaarlijks toegekend aan personen of organisaties die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de cultuur en het natuurbehoud in Nederland. Aan elke prijs is een bedrag van 100.000 gulden verbonden.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Nederland. Het fonds doet dit door subsidies te verlenen, prijzen toe te kennen en opdrachten te verstrekken.

De Martinus Nijhoff Prijs/Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor Vertalingen aan Judit Gera (Boedapest 1954), woonachtig te Boedapest, voor haar vertalingen van Nederlandse literatuur en poezie in het Hongaars. De Prins Bernhard Cultuurfonds Monumenten Prijs aan de Stichting Oud-Nederlandse Vaartuigen, gevestigd te Obdam, voor haar inzet voor het behoud van Oud-Nederlandse vaartuigen. De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor Toegepaste Kunst en Bouwkunst aan H+N+S Landschapsarchitecten, gevestigd te Utrecht, voor hun projecten op het gebied van landschapsinrichting.

De Prins Bernhard Cultuurfonds Theater Prijs aan Pierre Audi (Beiroet 1957, woonachtig te Amsterdam), voor zijn durf en inventiviteit als regisseur en artistiek leider van de De Nederlandse Opera.

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor Kunst - en Cultuureducatie aan de Stichting Bouwen in de Beurs, gevestigd te Leiden, voor de originele, adequate en efficiënte opzet van het project Bouwen in de Beurs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie