Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VWS-organisatie beter gestroomlijnd

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


VWS-organisatie beter gestroomlijnd

De ambtelijke leiding van VWS wil per 1 januari 2002 de werkgebieden van het ministerie opnieuw ordenen. Hiermee treedt een verschuiving op in de portefeuilles van de drie directeuren-generaal. Met de herordening hoopt het ministerie beter te kunnen aansluiten bij ontwikkelingen in de toekomst.

In de notitie Versterking van de organisatie en sturing van VWS beschrijft de ambtelijke leiding hoe de drie themagebieden en dus de portefeuilles van de directeuren-generaal eruit gaan zien:

volksgezondheid, met als hoofdthemas gezondheidsbevordering en bescherming, preventie, veiligheid, risicomanagement en innovatie (DG Volksgezondheid);

gezondheidszorg, met cure, care en GGZ, inclusief financiering, sturing, modernisering en stelsel (DG Zorg);

sociale infrastructuur, met welzijn, jeugdbeleid en sport, maar ook aandacht voor het samenspel tussen de sectoren gezondheidszorg, gezondheidsbevordering, onderwijs, volkshuisvesting en grotestedenbeleid (DG Welzijn en Sport).

De verdere stroomlijning is geen reorganisatie. De bestaande directies blijven in stand. Op termijn zijn beperkte aanpassingen in de organisatie niet uit te sluiten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie