Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sligro neemt OKC De Jong in Gouda over

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Sligro Beheer NV
Zoek soortgelijke berichten
Sligro Beheer NV

PERSBERICHT Gouda/Veghel, 30 oktober 2001

SLIGRO NEEMT OKC DE JONG IN GOUDA OVER

Sligro Beheer N.V. en OKC A.C.M. de Jong B.V. delen mede dat verwacht mag worden dat overeenstemming zal worden bereikt over de overname van de bedrijfsactiviteiten van OKC A.C.M. de Jong B.V. door Sligro B.V.

OKC de Jong B.V. is een zelfbedieningsgroothandel in de regio Gouda met als specialisme zoetwaren, die over het jaar 2000 een omzet heeft gerealiseerd van ¤7,5 miljoen met 10 medewerkers op fulltime basis. De klantenkring bestaat voornamelijk uit detaillisten en horeca.

Sligro is een nationaal opererende totaalgroothandel voor alle foodprofessionals. Sligro beschikt over een fijnmazig net van 42 vestigingen met als belangrijkste handelsnamen Sligro, Van Hoeckel Grootverbruik, Prisma, Sligro Fresh Partners en Rosenberg. Over het jaar 2000 heeft Sligro een omzet gerealiseerd van ¤781,9 miljoen met een nettowinst van ¤18,5 miljoen. Het gemiddeld aantal personeelsleden op fulltime basis beliep 1.769. Begin 2001 heeft Sligro de overname van Prisma Food Groep afgerond. Prisma realiseerde in het jaar 2000 een omzet van ¤320 miljoen en heeft 400 medewerkers in dienst.

Na de overname, die naar alle waarschijnlijkheid in januari 2002 geëffectueerd zal worden, zullen de bedrijfsactiviteiten van OKC de Jong vanuit de bestaande locatie in Gouda onder de handelsnaam Sligro gecontinueerd worden. Daarmee komt in Gouda de vijfendertigste Sligro-vestiging, nadat per 22 oktober jl. de vierendertigste vestiging in Groningen geopend werd.

De overname van OKC de Jong past in de strategie van Sligro om zich te versterken als totaalgroothandel voor alle foodprofessionals. De werknemersorganisaties en de overige instanties zijn conform de SER-fusiecode op de hoogte gebracht. De werkgelegenheid zal positief beďnvloed worden, onder andere door de te verwachten uitbreiding van assortiment en verkoopoppervlakte, die zullen leiden tot een belangrijke omzettoename.

Voor nadere informatie:

Sligro Beheer N.V. OKC A.C.M. de Jong B.V. A. Slippens R. de Jong H. van Rozendaal
Tel. 0413-343500 Tel. 0182-696000

EINDE PERSBERICHT

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie