Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe album Kane bij verschijning al goed voor goud

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BMG NEDERLAND

Nieuwe album Kane bij verschijning al goed voor goud

Dinsdag 30 oktober aanstaande ligt hij eindelijk in de winkels: So Glad You Made It, het langverwachte tweede album van Kane. Eén verhaal in twaalf liedjes van een band die koud drie jaar bestaat. Wie de groep ooit live aan het werk zag, weet dat de Haagse rockband tot het beste behoort wat ons land momenteel muzikaal te bieden heeft. En wie beseft dat het nieuwe album bij verschijning al de gouden status heeft bereikt (40.000 aan de handel verkochte exemplaren), weet zeker dat Kane een band van bijzondere klasse is.

In de zomer van 1998 ontmoeten Kane-zanger Dinand Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen elkaar voor het eerst als Dennis met zijn band in Dinands strandtent in Scheveningen komt spelen. Het klikt direct. Niet alleen muzikaal, maar ook professioneel. De twee willen gaan voor het hoogst haalbare en willen met de band die ze samen oprichten alles op alles zetten. Het resultaat mag bekend worden geacht. Het debuut As Long As You Want This wordt binnen een maand goud en bereikt in augustus 2000, na overtuigende optredens op vrijwel alle zomerfestivals, de platina status (meer dan 100.000 verkochte exemplaren). Inmiddels is het album al dubbel platina en pronken ook prijzen als TMF Awards, MTV Awards en Edisons op de schoorsteenmantels van de groepsleden.

Dit alles heeft de band echter niet op hun lauweren doen rusten.Het moest artistiek gezien een zevenmijlssprong vooruit zijn. Alles voor het album. Egos opzij. Op het niveau dat we met dit album wilden bereiken, ging muziek maken boven alles, aldus zanger Dinand Woesthoff. Kane is daarom ook uitgebreid met extra gitarist Paul Jan Bakker en drummer Martijn Bosman, die André Kemp vervangt, de slagwerker die op zijn beurt weer het oorspronkelijke bandlid Cyril Directie opvolgde. Daarnaast bestaat Kane uit gitarist Tony Cornelissen, bassist Aram Kersbergen en toetsenist Ronald Kool.

De single So Glad You Made It, die als hoogste nieuwe binnenkomer op een zevende plek de Mega Top 100 binnendenderde, bleek een voorproefje van het nieuwe album. Onmiskenbaar Kane, maar wel Kane met iets extras.Dit album weerspiegelt het beste waar deze band op dit moment toe in staat is. Ik heb altijd gezegd: we zijn geen vernieuwende band. Zo zie ik het nog steeds. Als ik een gitaar in mijn handen neem, denk ik niet: en nu ga ik een vernieuwend liedje schrijven. Maar we hebben op dit album wel onszélf vernieuwd.
So Glad You Made It is vanaf 30 oktober overal verkrijgbaar.

Voor meer informatie:
BMG Nederland
telnr: 035 - 6255256

23 okt 01 17:22

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie