Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sun introduceert Netra 20-server

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Sun introduceert Netra 20-server

Opvolger Netra 1120 en 1125 eerste Netra met UltraSPARC III-processoren

Amersfoort, 30 oktober 2001 - De Sun Netra 20-server is Sun s eerste rack-mountable server in de Netra-serverlijn, die is uitgevoerd met 750 MHz UltraSPARC III-processoren. De Netra 20 maakt gebruik van het Solaris-besturingssysteem en Sun s Fireplane interconnect-technologie. Deze geheel redundante 'backplane' maakt foutdetectie en -isolatie mogelijk in een volledig operationele omgeving. Het ontwerp van de interconnect biedt een grotere bandbreedte en daarmee betere prestaties en snellere responstijden. Met 4.8 GB/sec ondersteund vermogen maakt de Sun Fireplane interconnect bijna 2,5 maal zoveel doorvoer mogelijk als vergelijkbare systemen in de markt.

De Sun Netra 20-server is uitgerust met een unieke vervangbare System Configuration Card. Onderhoud aan het systeem veroorzaakt daardoor nauwelijks downtime. Als opvolger van de Netra 1120 en 1125 is de Netra 20-server ideaal voor de nieuwe generatie IP-infrastructuren van serviceaanbieders en telecommunicatiebedrijven.

Systeemprestaties
Het systeemontwerp en de voordelen van de UltraSPARC III-processor zijn essentieel voor de sterke en voorspelbare prestaties van het systeem. Zo is de geheugencontroller, doorgaans een aparte chip, hier geïntegreerd in de CPU. Dit maakt het systeem sneller en meer betrouwbaar. Daarnaast worden aparte adres- en datapaden op de interconnect gereserveerd voor data transfer. Hierdoor wordt de interne data-afhandeling een stuk sneller, wat resulteert in hogere prestaties van het systeem. In de praktijk is dit inmiddels aangetoond door de realisatie van diverse benchmarks met applicaties van onder meer Oracle en PeopleSoft.

Bescherming van investeringen
Net als bij bijvoorbeeld de Sun Enterprise midrange-systemen en de Sun Fire-servers zijn de Netra-servers voorzien van eenzelfde architectuur en componenten die onderling uitgewisseld kunnen worden: van systeemborden tot en met voeding. Hierdoor kunnen klanten eenvoudig hun capaciteit verdelen over verschillende systemen en daarmee hun middelen optimaal inzetten. De architectuur garandeert optimale schaalbaarheid, is binair-compatibel met bestaande applicaties en biedt een platform voor oplossingen voor softswitch-toepassingen, IP-infrastructuren en op Java-technologie gebaseerde draadloze toepassingen. Net zoals alle Netra-producten is ook de Netra 20-server gericht op het verlagen van de total cost of ownership.

Sun Microsystems
Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982, heeft Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW), consequent vastgehouden aan haar visie: The Network is the Computer. Vanuit die visie heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die aan de basis staan van internet en intranet, LAN's en WAN's. Oplossingen waarmee klanten wereldwijd hun positie versterken, tot de macht n. Sun is aanwezig in meer dan 170 landen en op het World Wide Web: http://sun.com.

Voor meer informatie
Sun Microsystems
Guus Vossenaar
Tel.: 033 - 45 15 000
e-mail: gustaaf.vossenaar@holland.sun.com

Whizpr
Ward van Beek
Tel.: 0317 - 410 483
e-mail: sun@whizpr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie