Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leiden Promotie VVV biedt arrangement Ontzettend Leiden aan

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Geachte persvertegenwoordiger,

Leiden Promotie VVV biedt onder de paraplu 'Leiden Ondersteboven' een aantal (individuele) arrangementen aan. Ontzettend Leiden, de Leidse Snerttochten, Hofjes Hortus High Tea en Leidse Lekkernijen maken reeds deel uit van het aanbod.

Nieuw is het arrangement:

'Langs Landgoederen en Kastelen',
Te voet en per bus door Holland Rijnland

De dag ziet er als volgt uit:
10.30 uur U wordt ontvangen met koffie en gebak bij Koetshuis de Burcht aan de voet van de Burchtheuvel. Hier komt een van onze enthousiaste gidsen u ophalen voor een wandeling door het bijzondere oude centrum van Leiden. 12.15 uur Vervolgens stapt u met de gids in de bus voor een tocht langs een aantal landhuizen, landgoederen en voormalige kastelen in Zuid-Holland. Omdat een aantal van hen in de bossen gelegen zijn, raden wij u aan stevige stappers aan te trekken.
Bij deze tocht zit een lunch inbegrepen bij de prachtige oude woontoren van 't Huys Dever te Lisse, waar u ook een rondleiding krijgt. Hierna vervolgt u per bus de weg, richting voorhout en Warmond. 16.45 uur U eindigt bij het parkeerterrein van Molen de Valk.

Data:donderdag 13 maart 2002,dinsdag 24 september 2001

Prijs: ¤ 39 (fl 85,80)

Neem voor meer informatie en/of fotomateriaal contact op met Frank van Leeuwen 071-5665607.

Bestaande arrangementen 'Leiden Ondersteboven'
Ontzettend Leiden

"Zijt gij dan met mijn dood geholpen, neemt mijn lichaam, snijdt dat in stukken en deelt daarvan zoveel als strekken mag; ik ben getroost...." Zo sprak burgmeester van der Werff tot de hongerige Leidse bevolking tijdens het beleg van Leiden.
Altijd al de hele geschiedenis van Leidens Ontzet willen weten ? Dit is uw kans!

15.00 uur Ontvangst met 2 kopjes koffie/thee met gebak bij Stadscafé van der Werff.
15.30 uur 1 van onze ervaren gidsen komt u hier ophalen voor de wandeling en vertelt u alle verhalen over het beleg van Leiden, de dappere weerstand van de hongerige bevolking, en de uiteindelijke bevrijding op 3 oktober 1574 17.15 uur Uiteindelijk brengt de gids u naar Hotel-restaurant Nieuw Minerva waar u de middag afsluit met het gerecht dat weesjongen Cornelis Joppensz. vond na het vertrek van de Spaanse bezetter: hutspot. U krijgt hierbij vooraf haringsalade geserveerd en een kopje koffie na met een echte Leidse kletskop.
Na afloop is er voor iedere deelnemer een aardig presentje.

Data: zondag 7 oktober, donderdag 18 oktober en dinsdag 6 november

Prijs: 27,22 Euro (f 60,00)

De Leidse Snerttochten

Het wordt weer winter! Reden voor Leiden Promotie VVV om wederom de speciale avondwandelingen te organiseren. Hoe zien deze tochten er uit ?

18.30 uur U start bij Hotel-restaurant Nieuw Minerva met een aperitiefje, gevolgd door huisgemaakte stevige erwtensoep compleet met roggebrood en spek. Na deze 'maaltijd' kunt u er weer even tegen en kan er gewandeld gaan worden.
19.15 uur Onder leiding van een ervaren gids loopt u door donker Leiden en ziet u de mooiste plekjes van deze prachtige oude binnenstad. De gids zal u vertellen over beroemde en beruchte Leidenaren zoals o.a. de schilder Rembrandt maar ook de gifmengster Goeie Mie. Bovendien bezoekt u natuurlijk ook een aantal van de mooiste hofjes van Leiden.
20.30 uur Na de wandeling kunt u nog even lekker nagloeien onder het genot van warme chocolademelk met speculaas bij een gezellige lokatie in het centrum.

Data: woensdag 21 november, dinsdag 4 december, woensdag 19 december, donderdag 10 januari, woensdag 23 januari en donderdag 7 februari.

Prijs: 15,90 Euro (f 35,00)

Hofjes Hortus High Tea

Leiden kent maar liefst 35 hofjes in de binnenstad. Heeft u altijd al kennis willen maken met de rust en schoonheid van deze hofjes dan is dit arrangement wellicht iets voor u !

U start bij de oudste botanische tuin van Nederland, de Hortus Botanicus, waar u op eigen gelegenheid een uur kunt doorbrengen. Bezoek de Clusiustuin uit 1594 en de 18e eeuwse Oranjerie. Ook kunt u een kijkje nemen bij de tropische kassen met o.a. vleesetende bekerplanten uit Borneo, orchideeën en passiebloemen en natuurlijk de reuzenwaterlelie Victoria amazonica.

Eén van onze enthousiaste gidsen komt u ophalen voor een speciale hofjeswandeling van anderhalf uur. Deze hofjes zijn stuk voor stuk idyllische plekjes, waar het stadsrumoer is buitengesloten en waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.

Uiteindelijk brengt de gids u naar een gezellige gelegenheid voor een heerlijke high-tea. Dit kan bijvoorbeeld bij een typische Engelse Pub of bij een oud Koetshuis. Hier gaat u genieten van o.a. quiches, luxe belegde sandwiches, chocolaatjes, cakes, scones, muffins, koekjes en uiteraard koffie en thee.

Duur: ca. 4 uur. Max 50 personen. Inclusief bezoek aan de Hortus Botanicus, begeleiding van een VVV gids tijdens de hofjeswandeling, high-tea.

Data: woensdag 13 maart, donderdag 21 maart, zondag 31 maart, dinsdag 9 april, woensdag 17 april en donderdag 26 april.

Prijs: 22 Euro (f 48,48)

Leidse Lekkernijen

Natuurlijk organiseert Leiden Promotie VVV ook in 2002 weer de culinaire wandeltochten. Onder begeleiding van één van onze gidsen wandelt u tussen 12.00 en 17.30 uur door de prachtige oude binnenstad van Leiden. Ook als Leidenaar zult u versteld staan van hetgeen uw stad te bieden heeft !
U bezoekt in deze wandeling 4 bijzondere restaurants, waar u een culinair hoogstandje geserveerd krijgt.

Data: zondag 28 april, 26 mei, 23 juni, 15 september en 13 oktober.

Prijs: 45 Euro (f 99,16) inclusief 1 drankje bij het voorgerecht.

Arrangementenkalender

November 2001
21 Leidse Snerttochten
December 2001
4 Leidse Snerttocht
19 Leidse Snerttocht
Januari 2002
10 Leids Snerttocht
23 Leidse Snerttocht
Februari 2002
7 februari. Leidse Snerttocht
Maart 2002
13 Hofjes, Hortus, High Tea
14 Langs Landgoederen en Kastelen
21 Hofjes, Hortus, High Tea
31 Hofjes, Hortus, High Tea
April 2002
9 Hofjes, Hortus, High Tea
17 Hofjes, Hortus, High Tea
26 Hofjes, Hortus, High Tea
28 Leidse Lekkernijen
Mei 2002
26 Leidse Lekkernijen
Juni 2002
23 Leidse Lekkernijen
September 2002
15 Leidse Lekkernijen
24 Langs Landgoederen en Kastelen
Oktober 2002
13 Leidse Lekkernijen

Informatie en boekingen:

Inschrijven:
U kunt zich aanmelden bij Astrid Bol of Debby Korte voor een van de arrangementen op de volgende manieren: Telefonisch: 071-5161213; Fax: 071-5665609; Post: Leiden Promotie VVV, Postbus 662, 2300 AR LEIDEN; E-mail: (groepsarrangementen@leidenpromotie.nl).

Betaling:
Na overmaking van het bedrag op bankrekeningnummer 45.18.17.508 is uw deelname definitief en ontvangt u van ons een bevestiging. U krijgt dus van te voren geen factuur of acceptgiro toegestuurd ! Uiteraard kunt u ook aan de balie in de VVV-winkel, Stationsweg 2d Leiden betalen.


* Voor groepen organiseren wij deze tochten ook op aanvraag vanaf 20 personen. Kijk voor meer groepsdagtochten op
www.leidenpromotie.nl/groepsarrangementen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...