Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lisv wil richtlijnen voor reïntegratie arbeidsongeschikten

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Verbond van verzekeraars

Lisv wil richtlijnen voor reïntegratie arbeidsongeschikten

Het Lisv-bestuur wil meer aandacht voor reïntegratie van arbeidsongeschikten. Het instituut stelt voor dat het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) inspanningen van (langdurig) arbeidsongeschikten vastlegt in richtlijnen. Daarnaast moet het UWV periodieke gesprekken met ze voeren om het ontplooien van reïntegratie-activiteiten te stimuleren.

Deze gesprekken hoeven volgens het Lisv niet per se te gebeuren met een verzekeringsarts of arbeidsdeskundige. Het gaat vooral om een positieve en activerende benadering, waarbij iemands positie en omstandigheden en de mogelijkheden om weer aan het werk te gaan aan de orde komen. Want, zo stelt het ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie