Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GL Trade zorgt voor liquiditeit op 1e dag Euronext Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Amsterdam, 30 oktober 2001

GL Trade levert bijdrage vergroting liquiditeit op eerste dag Euronext Amsterdam

Het volume op de eerste handelsdag in Amsterdam bedroeg (in miljoenen euro's): omzet aandelen 1.385.38, omzet obligaties 48.02, totaalomzet 1.433.65.

GL Trade, 's werelds meest toonaangevende leverancier van software voor effectenhandel, bevestigt vandaag zijn vooraanstaande rol in de eerste succesvolle handelsdag op de geïntegreerde beurs Euronext. Euronext, waarvan de Amsterdamse beurs onderdeel uitmaakt, is de eerste effectenbeurs van Europa die beleggers de mogelijkheid biedt via een enkelvoudig handelsplatform te handelen in genoteerde effecten in drie verschillende landen.

GL Trade beschikt over een eigen netwerk, GL Net, een elektronisch order-routingssysteem dat gelinkt is aan meer dan vijfenvijftig aandelen- en derivatenmarkten wereldwijd. GL Net gebruikers hebben zonder technische problemen en vertragingen kunnen handelen op de Euronext.

In een commentaar op de geslaagde fusie van de drie beurzen (Amsterdam, Brussel en Parijs) zegt Michael Jabroer, Managing Director van Eduard de Graaff & Co - een Amsterdamse effectenmakelaar en klant van GL Trade: "Veel van onze klanten gebruiken GL Net om toegang tot een beurs te krijgen zonder lid te zijn. Het is erg belangrijk om direct toegang te hebben tot Euronext en zo orders direct in de orderboeken te kunnen invoeren. Mede door de transacties die hieruit voortkomen geldt Euronext als grootste beurs in termen van de totale marktwaarde van alle transacties. Technologie is een van de belangrijkste pijlers voor de liquiditeit geworden. Daarom zijn we blij dat de technische integratie van Euronext zo gladjes is verlopen voor al onze klanten."

Malcolm Donaldson, Managing Director van GL Trade
Noord-Europa, voegt toe: "Euronext gebruikt de
allermodernste elektronische systemen in een poging om groei van de kapitaalmarkt in Europa mogelijk te maken. Wij zijn er trots op betrokken te zijn bij de succesvolle afronding van deze grensoverschrijdende Europese fusie van beurzen. Al onze klanten zullen voordeel hebben van hun toegang tot Euronext. Want Euronext is de belangrijkste beurs voor cash producten, aandelenopties en commodities."

Voor meer informatie en interviews kunt u contact opnemen met Machteld Merens of Gervaise Coebergh, Coebergh Communicatie & PR, Prinsengracht 850, 1017 JN Amsterdam, (020) 470 87 87, fax (020) 470 88 13, (machteld@coebergh.nl)

ACHTERGRONDINFORMATIE

GL Trade
Opgericht in juni 1987, is GL Trade een van de meest toonaangevende aanbieders van software voor de
effectenhandel. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk en werkt via een eigen netwerk, GL Net, op meer dan vijfenvijftig beurzen waaronder die van Londen, Singapore, Chicago en Sao Paolo, in dertien landen. GL Trade heeft wereldwijd 500 mensen in dienst.
GL Trade bedient meer dan 500 institutionele klanten in de financiële sector, waaronder toonaangevende Britse, Amerikaanse en Franse banken. De belangrijkste activiteiten zijn: de verkoop van elektronische routingssystemen en interfaces voor de elektronische handel van zowel de aandelen- als derivatenmarkten.
Sinds de oprichting heeft het bedrijf een sterke jaarlijkse groei doorgemaakt, zowel qua omzet als qua winst. In 2000 behaalde GL Trade een geconsolideerde omzet van 70,1 miljoen euro, een toename van 48% ten opzichte van 1999, en een nettowinst vóór goodwill van 7,2 miljoen euro.
GL Trade kreeg op 16 februari 1999 een notering op de Nouveau Marché (Sicovam code 7 208) en heeft sinds 11 juni 1999 continu gehandeld. Op 18 oktober 2000 trad GL Trade toe tot de SBF 250 index.

Euronext
Euronext is in september 2000 ontstaan uit de fusie van de beurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs. Het is de eerste volledig geïntegreerde, grensoverschrijdende Europese markt voor aandelen, obligaties, derivaten en commodoties. De fusie is een reactie op de groeiende vraag vanuit de markt, een politiek klimaat dat gunstig is voor verdere
consolidatie van de Europese kapitaalmarkt, en de wens om voordeel te halen uit de grotere liquiditeit en lagere kosten die zijn ontstaan als gevolg van de introductie van de euro.

Eduard de Graaff & Co b.v.
Het Amsterdamse Eduard de Graaff & Co is een van de leidende commissionairs in effecten in Nederland, gespecialiseerd in het uitvoeren van orders van professionele partijen in aandelen en converteerbare obligaties, opties en futures, op binnen- en buitenlandse effectenbeurzen. De onderneming is een discount broker en neemt een onafhankelijke positie in. Eduard de Graaff & Co is onderdeel van de Achmea groep.

Voor meer informatie en interviews kunt u contact opnemen met Machteld Merens of Gervaise Coebergh, Coebergh Communicatie & PR, Prinsengracht 850, 1017 JN Amsterdam, (020) 470 87 87, fax (020) 470 88 13, (machteld@coebergh.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie