Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maxima en Willem-Alexander ontvangen WLTO Plattelandsagenda

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Nummer: 2001-22
Datum: 30 oktober 2001

Maxima en Willem-Alexander nemen WLTO Plattelandsagenda 2002 in ontvangst

De Westelijke Land- en Tuinbouw Organisatie is in de gelegenheid gesteld zich te presenteren aan Maxima en Willem-Alexander tijdens hun kennismakingsronde van Noord-Holland. Op donderdag 1 november zal de heer Jan de Groot, algemeen voorzitter van de WLTO, het paar daarom een mand overhandigen met daarin een keur van streekeigen producten en de Plattelandsagenda 2002 (die dit jaar voor het eerst is uitgebracht). Deze overhandiging met toelichting door De Groot vindt plaats om 14.50 uur op het Waagplein in Alkmaar. Daarnaast krijgt het paar onder het genot van een kop Noord-Hollandse pompoenensoep, de gelegenheid zich te laten informeren over de streekeigen producten afkomstig van een aantal WLTO-leden.

De boodschap van de WLTO
De WLTO ziet de Plattelandsagenda 2002 als een manier om aan een van de drie doelstellingen uit de notitie 'De boer natuurlijk. De duurzame ontwikkeling van het platteland (juli 2001) invulling te geven. Met de Plattelandsagenda 2002 informeert de WLTO de inwoners van met name Noord- en Zuid-Holland (maar eigenlijk heel Nederland) namelijk over hoe agrariërs cruciaal bijdragen aan een hoogwaardig en duurzaam platteland en hoopt zij hiermee bij te dragen aan een versterkt besef bij die inwoners over de mooie en unieke omgeving waarin zij wonen, werken en leven.

Het betreft de doelstelling: Het versterken van de rol en betekenis van land- en tuinbouwbedrijven voor een duurzame plattelandsontwikkeling door het stimuleren en communiceren van initiatieven naar de maatschappij en het bevorderen van een positieve betrokkenheid van de burger/maatschappij bij initiatieven van agrarische ondernemers. LTO-Nederland (en dus de WLTO) werkt al jaren aan duurzame ontwikkeling van het platteland. Genoemde notitie moet dan ook worden gezien als een vervolg op de ingeslagen weg voorzien van nieuwe inzichten. Andere al jaren bestaande belangrijke initiatieven van de land- en tuinbouworganisaties richting de consument die ook bijdragen aan de genoemde doelstelling zijn: Week van het Platteland, het Scholenproject, Kom in de Kas en de Landelijke Fietsdag.

De plattelandsagenda 2002 is verkrijgbaar via de WLTO en kost f 25,-- (inclusief BTW en verzendkosten). Men kan de agenda bestellen via de website van de WLTO; www.wlto.nl/plattelandsagenda of via de WLTO Infolijn (023-5162360).

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie