Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persconferentie productie-eenheid geneesmiddel Geel, Belgie

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

GENZYME

Genzyme: persconferentie productie-eenheid geneesmiddel Geel

Op het gebruik van de informatie geldt een embargo tot na de persconferentie, onder voorbehoud van goedkeuring van de transactie door de Rechtbank van Turnhout.

UITNODIGING PERSCONFERENTIE

Genzyme richt grote productie-eenheid voor geneesmiddelen op in Geel

Op dinsdag 30 oktober neemt de Rechtbank van Koophandel te Turnhout een beslissing omtrent de overname van het in Geel gevestigde biotechnologiebedrijf Pharming NV, momenteel opererend onder een gerechtelijk akkoord.

Genzyme Corporation heeft als eerste een bod gedaan op de activa van Pharming NV. Met de overname van de fabriek in Geel kan Genzyme de levering van het geneesmiddel voor de negen Pompepatiënten die nu behandeld worden, garanderen. Ook kunnen alle personeelsleden hun baan behouden. Bovendien wil Genzyme de personeelscapaciteit uitbreiden met 75 tot 100 werknemers over een periode van drie jaar. Genzyme wil in Geel namelijk veel investeren om een belangrijke productiefaciliteit voor geneesmiddelen te bouwen voor de wereldmarkt.

Genzyme nodigt u graag uit op een persconferentie op dinsdag 30 oktober om 13.00 uur in het Technologiehuis van de Provincie Antwerpen, Cipalstraat 3, te Geel, België. Dan wordt de overname toegelicht en wordt aangegeven hoe deze past in de globale strategie van Genzyme.

Sprekers zijn Dr. Ir. Erik Tambuyzer,Vice President, Corporate Affairs Europe, Genzyme Corporation, de heren Noel Devos en Luc Lenaerts, beiden Advocaat en Commissaris inzake opschorting, de heer Dick Meijer, Vice President, General Manager Benelux, Nordic, Griekenland en Portugal, Genzyme Nederland, mevrouw Maryze Schoneveld-van der Linden, Pompe patiënte en woordvoerster van de Nederlandse patiëntenvereniging voor spierziekten, VSN, en mevrouw Heidi Habex, Senior Research Assistant en personeelsvertegenwoordigster Pharming NV.

Tevens zullen Professor Jean-Jacques Cassiman van de KULeuven, de heer Phillippe Van Holle, afgevaardigd bestuurder van Pharming NV, en Dr. Patrick Cabri, Vice-President Therapeutics, Genzyme Europe, aan de daaropvolgende vraag en antwoordsessie deelnemen.

Contact:

Firm United Healthcare BV
Martine de Wijs

033-4792030 / 06-188 46 375 e-mail: (m.dewijs@healthcare.nl)
29 okt 01 11:46

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie