Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstwerk op rotonde gemeente Maassluis

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maassluis

23-10-2001

Kunstwerk op rotonde

Op dinsdag 30 oktober om 15.00 uur onthult wethouder Pieter Hoogenraad het kunstwerk op de rotonde aan de
Rozenlaan/Wagenstraat/Westlandseweg. Op dat moment zal ook de naam van het kunstwerk bekend worden gemaakt.

De kunstenaar had nadrukkelijk de bedoeling een beeld te ontwerpen dat past bij het karakter van een rotonde; een beeld dat een cirkelvormige ruimte bechrijft, beweeglijk en overzichtelijk is en toch veranderlijk van aanzicht en van grote afstand zichtbaar is. Bovendien moest de beleving ervan ook met grotere snelheid mogelijk zijn, ook omdat in hoofdzaak automobilisten het beeld zullen zien. Het beeld is opgebouwd uit drie elementen, namelijk twee geconstrueerde stalen vormen en een gebogen buis. De twee stalen vormen ogen stevig en de gebogen stalen buis verbindt de twee massa's door de ijle ruimte.

Nadrukkelijk is rekening gehouden met de locatie van het kunstwerk namelijk de rotonde aan de Westlandseweg die vanuit verschillende kanten anders van aanzicht is.
Vanuit de Westlandseweg is de locatie vanaf een flinke afstand te zien, omdat de weg er heen naar beneden afloopt. Vanuit dit standpunt wordt de rotonde aan de achterzijde totaal afgeschermd door de Seringenflat.
Vanuit de Rozenlaan kijkt men naar het oudere gedeelte van Maassluis met laagbouw. De achterzijde van de locatie is een coulisse van bomen, dit geeft vanaf de ronde een duidelijke begrenzing aan deze plek. En als men vanuit de Wagenstraat de rotonde nadert, kijkt men als het ware langs de helling van de Westlandseweg omhoog in een open ruimte, naar het nieuwe deel van Maassluis.
Het beeld wordt zó geplaatst dat de grote boog als het ware parallel loopt aan de Westlandseweg de Wagenstraat in. De kleine boog wijst naar de Rozenlaan.

Na de officiële handeling wordt de bijeenkomst voortgezet in het Gemeentemuseum aan de Zuiddijk 16-18 in Maassluis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie