Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Bezit harddrugs
30-10-2001. Gisteravond zijn in het Centraal station twee mannen aangehouden in verband met het bezit van harddrugs. Beiden bevonden zich in een groep harddrugsverslaafden. Toen een van de mannen werd aangehouden, spuugde hij twintig plastic bolletjes uit zijn mond. De verdovende middelen en een geldbedrag werden in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten.
Cocaïnevangst bij inval
29-10-2001. Zaterdagmiddag werden drie mannen van 51, 39 en 21 jaar oud aangehouden bij een politie-inval in Florijn in Amsterdam-Zuidoost. Toen de politie de woning binnenviel waren de verdachten bezig om cocaïne door het toilet weg te spoelen. Het toilet raakte echter verstopt en er bleef ruim tien kilo cocaïne achter in de pot. De verdachten zijn ingesloten en de cocaïne is in beslag genomen.


---

Fietser valt over tramrails
30-10-2001. Vannacht omstreeks 12 uur is een 55-jarige man gewond geraakt bij een valpartij op het Spui. Het slachtoffer kwam met de voorband van zijn fiets in de tramrails terecht en sloeg over het stuur. De man is naar een ziekenhuis overgebracht en kon na behandeling weer naar huis.
Fietser raakt gewond
30-10-2001. Maandagochtend raakte op de Burgemeester de Vlugtlaan een 62-jarige vrouw gewond nadat zij met haar fiets werd geschept door een auto. De vrouw is met schouderletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De betrokken auto bestuurd door een 34-jarige man uit Amsterdam werd op de kruising Burgemeester de Vlugtlaan.
Gestolen kleding
30-10-2001. Gisterochtend rond negen uur zijn op de Nieuwezijds Kolk twee mannen aangehouden in verband met winkeldiefstal c.q. heling. Een getuige had de politie gewaarschuwd. Politiemensen troffen de mannen aan, die in het bezit waren van nieuwe kleding waar de alarmlabels nog aan zaten. De verdachten zijn ingesloten.


---

Voetganger aangereden
30-10-2001. Gistermiddag is een 19-jarige jongen gewond geraakt op het Rokin bij een aanrijding. Het slachtoffer stak vermoedelijk onverwacht de vrije trambaan over en werd aangereden door de passerende taxi. Het slachtoffer werd overgebracht naar een ziekenhuis en mocht na behandeling weer naar huis.

---

Autodief aangehouden
30-10-2001. Vannacht hield de politie een 35-jarige Amsterdammer aan in een parkeergarage aan de Gouden Leeuw, op verdenking van diefstal of heling van een auto. De man lag in een auto te slapen die door de politie van Zaanstreek-Waterland als gestolen was aangemeld. De verdachte is ingesloten en de zaak zal worden overgedragen aan de collegas van de naburige politieregio.


---

Inbrekers aangehouden
30-10-2001. Maandagavond overliep de politie twee inbrekers in de Sint Jansstraat. Twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats werden op heterdaad betrapt toen zij een woning aan het doorzoeken waren. De dieven hadden al een geldkistje met sieraden opengebroken. De mannen kwamen binnen nadat zij het slot van de deur geforceerd hadden. De politie trof ook diverse inbrekerswerktuigen aan en nam die in beslag. De verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld en zullen voor de officier van justitie worden geleid.


---

Man schiet zichzelf in been
29-10-2001. Zaterdagochtend heeft een 24-jarige man zichzelf in zijn been geschoten op de Fideliolaan in Amstelveen. Het slachtoffer had een vuurwapen aangeschaft en wilde hiermee droogoefenen. De man stond in de bosschages toen hij iemand aan hoorde komen. Hij wilde het vuurwapen verstoppen en hierbij ging het wapen af. De politie heeft in eerste instantie naar verdachten gezocht die mogelijk geschoten zouden hebben. Naar nu blijkt was het slachtoffer zelf de schutter. Het vuurwapen werd in de omgeving aangetroffen en is in beslag genomen. De verdachte is geopereerd en ligt nog in het ziekenhuis.

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie