Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dienstregelingsplan Connexxion voor 2002 vastgesteld

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

Provincie stelt dienstregelingsplan Connexxion voor 2002 vast

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben het dienstregelingsplan 2002 voor het streekvervoer van vervoerbedrijf Connexxion vastgesteld. Op basis van dit plan maakt Connexxion de nieuwe dienstregeling die ingaat op 6 januari 2002. De afgelopen weken hadden publiek en belangenorganisa-ties de gelegenheid om hun mening over concept voor het dienstregelingsplan te geven. Dit heeft geleid tot 20 reacties. Daarnaast is het concept-dienstregelingsplan besproken met gemeenten en in de Klankbordgroep Openbaar Vervoer. Al deze reacties zijn in een inspraak- en overlegnota gebundeld en zullen, voorzien van een antwoord door Gedeputeerde Staten, aan de betrokkenen worden verzonden.

De belangrijkste punten uit het dienstregelingsplan 2002 voor Connexxion zijn:

Lijn 145 Dronten - Elburg Vanwege geringe reizigersaantallen is besloten de lijn op te heffen. Samen met de gemeente Dronten zal worden overlegd om reizigers van Regiotaxi Dronten op het traject Dronten - Elburg op werkdagen vanaf 6 januari 2002 tot 31 december 2002 tegen het tarief van reguliere openbaar vervoer te laten vervoeren.

Lijn 154 Swifterbant - Lelystad Ondanks geringe reizigersaantallen op de laatste ritten in de avonduren en op zondagen blijven deze ritten het komende jaar gehandhaafd. De lijn is voor inwoners van Urk en Noordoostpolder een belangrijke openbaar vervoerverbinding naar Lelystad.

Lijn 159 Zeewolde - Almere Stad De huidige route van lijn 159 van Zeewolde via Almere 't Oor naar Almere Stad blijft in 2002 gehandhaafd vanwege de overstapmogelijkheden naar Amsterdam en verder en naar 't Gooi. Naar aanleiding van het eerdere verzoek van de gemeente Zeewolde om de route te wijzigen naar Almere-Buiten vinden momenteel reizigerstellingen en reizigersenquêtes op lijn 159 plaats. De eerste twee ritten (om 5.45 en 6.15 uur) vertrekken voortaan 6 minuten eerder.

Lijn 141 Zwolle - Urk De route binnen de bebouwde kom van Urk wordt, komende vanaf Emmeloord via de Urkerweg, als volgt gewijzigd: Ransuil
- linksaf Nagel - rechtsaf bestaande route via Vlaak.
Lijn 330 Lelystad - Zwolle Omdat binnenkort de verlengde N50 bij Kampen open gaat voor het verkeer, stopt de Interliner in Kampen vanaf januari 2002 alleen bij de carpoolplaats aan de Niersallee. Reizigers vanuit Flevoland met bestemming Almere College in Kampen zijn dan aangewezen op de lijnen 140 en 143. Door deze routewijziging worden de twee Interlinerritten van 7.13 en 7.43 uur vanuit Dronten naar Zwolle geschrapt en wordt de laatste rit van 18.39 uur vanuit Lelystad beperkt tot Dronten als eindpunt.

Lijn 140 Dronten - Zwolle Een aantal namiddagritten zal tijdens de rustige zomer- en vakantieperioden niet rijden, zodat in die periode er 's middags een uurdienst ontstaat. Twee ritten, om 14.42 en 17.42 uur, komen te vervallen. De aansluiting van lijn 140 bij busstation Dronten op andere buslijnen zal worden verbeterd.

datum 30-10-2001 Nummer 2001-109

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie