Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openbaar Ministerie mag gekraakte woning Assen ontruimen

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank AssenOpenbaar Ministerie mag de door de familie Heringa gekraakte woning ontruimen

Bron: Rechtbank Assen

Datum actualiteit: 30-10-2001

De president heeft in het kort geding tussen mevrouw Heringa en de Staat (het Ministerie van Justitie) beslist dat het Openbaar Ministerie de woning van de gemeente Midden-Drenthe, die eind september door de familie Heringa was gekraakt, mag ontruimen. Mevrouw Heringa had de president gevraagd dit te verbieden. De president is echter van oordeel, dat de woning op grond van art. 429sexies van het Wetboek van Strafrecht ontruimd kan worden. Dit artikel stelt ingebruikneming zonder toestemming van de eigenaar van een woning of gebouw, waarvan het gebruik door de rechthebbende niet meer dan twaalf maanden is beëindigd, strafbaar. Mevrouw Heringa voerde aan, dat de woning meer dan een jaar leeg staat. Uit de door de Staat overgelegde stukken blijkt echter, dat de woning in ieder geval tot begin november 2000 in gebruik is geweest bij de vorige huurder.
De president geeft aan, dat er in het kader van deze beoordeling geen plaats is voor een belangenafweging, zodat geen rekening kan worden gehouden met de belangen van de krakers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie