Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SNS Reaal Groep vormt één bestuurscentrum in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SNS Reaal Groep

SNS Reaal Groep vormt één bestuurscentrum in Utrecht

30 oktober 2001

Eén onderneming, één beleid en één bestuurscentrum. Dit is de aangescherpte strategie van SNS Reaal Groep gericht op een offensieve marktbenadering en optimaal gebruik van synergiemogelijkheden binnen de Groep. Om dit zo snel mogelijk te realiseren zijn de volgende besluiten genomen:
Er komt één bestuurscentrum voor SNS Reaal Groep in Utrecht. De Raad van Bestuur, de Hoofddirecties van SNS bank en Hooge Huys, de beleidsondersteunende groepsstaven en de afdelingen productmanagement verhuizen in de eerste helft van 2002 naar het voormalige Reaalgebouw bij het centraal station. Deze verhuizing geldt voor 200 medewerkers. Productmanagement van de beide hoofdmerken Hooge Huys en SNS bank worden samengevoegd om kennis en marktmogelijkheden effectief te benutten. Daarnaast komt er één hypotheeksysteem voor alle merken binnen SNS Reaal Groep. IT-processen en -systemen worden nog verder op elkaar afgestemd en uniform gemaakt. Verder zal de wederzijdse betrokkenheid worden versterkt door de benoemingen, over en weer, van de voorzitters van de beide Hoofddirecties tot vice-voorzitter van het zusterbedrijf.

De beide voorzitters van de Hoofddirecties, drs. C.H. van den Bos RA (Hooge Huys) en mr. M.W.J. Hinssen (SNS bank), vormen momenteel samen de Raad van Bestuur van SNS Reaal Groep. Een nieuwe voorzitter voor dit college wordt gezocht. Na de benoeming van een nieuwe voorzitter zal ook een nieuwe chief financial officer (CFO) worden aangesteld. In de nieuwe setting zal de Raad van Bestuur bestaan uit vier personen.

"We gaan versneld werk maken van dat ene beleid", aldus de Raad van Bestuur. "Er komt één bestuurscentrum om de onderlinge samenwerking te versterken. We gaan alle synergiemogelijkheden intensiever benutten om zo een offensieve concurrentiestrategie te bewerkstelligen. Wij onderstrepen dat wij hiermee voor SNS Reaal Groep een zelfstandige en succesvolle toekomst zien."

Over SNS Reaal Groep
SNS Reaal Groep is een innovatieve Nederlandse financiële dienstverlener. Met moderne producten op gebied van verzekeren, bankieren en beleggen, richt zij zich op de particuliere en midden- en kleinzakelijke markt. De dienstverlening aan particulieren en zakelijke relaties geschiedt vooral onder de hoofdmerken SNS bank en Hooge Huys.
Bij SNS Reaal Groep werken ruim 6000 medewerkers. De Groep heeft een balanstotaal van Euro 44,1 miljard en het nettoresultaat over 2000 was Euro 179 miljoen.

Voor nadere informatie:

SNS Reaal Groep
Concern Communicatie
Christine Mellaart
Erna ter Balkt

073 - 683 3083
www.snsreaalgroep.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie