Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Venlo

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 30-10-2001
Mediaberichten 30 oktober (13.20 uur)

Blerick 26 bekeuringen bij verlichtingscontrole

BLERICK De politie heeft maandagavond 26 fietsers bekeurd die zonder voorlicht reden. Twee anderen kregen nog een boete voor het rijden zonder voor- én achterlicht. Verder zijn er drie bromfietsers bekeurd omdat zij geen helm op hadden.

Weert winkeldiefstal door verwisseling

WEERT Door de inhoud van een verpakking goedkope frisdrank te verwisselen voor dure frisdrank heeft een 41-jarige man uit Weert zijn boodschappen te goedkoop mee willen nemen. Hij werd daar maandagmiddag door personeel van een supermarkt aan de Boshoverweg bij betrapt en aan de politie overgedragen. Het verschil in waarde was nog geen drie gulden maar omdat de man nog een voorwaardelijke straf had en al vaker diefstallen heeft gepleegd is hij door de officier van justitie ingesloten om zijn straf direct uit te zitten. De politie maakt proces-verbaal op.

Tegelen mishandeling

TEGELEN Een 14-jarige jongeman uit Tegelen heeft aangifte gedaan van mishandeling in zijn ouderlijke woning aan de Potkuilenstraat. Maandagmiddag zag hij vanuit het huis hoe een jongen van zon 8, 9 jaar de poort voor de woning open schopte. Toen hij de jongen daarop aansprak hoorde hij dat de dader dat moest van een groepje mensen die aan de overkant van de straat stonden. De jongeman liet daarop de jongen los en ging weer naar binnen. Even later werd er aan de woning aangebeld en stond er een meisje voor de deur die de jongeman mishandelde door hem te slaan en te krabben. Het slachtoffer zag kans het meisje de deur uit te werken. Nog wat later kwam er een andere jongen aan de deur, samen met het meisje dat er eerder ook al was, die de jongen in de woning ook mishandelde. Toen een vrouw in de woning verscheen die kennelijk de moeder van het meisje en de jongen was die de jonge bewoner aanvielen, keerde de rust weer. Waarna het slachtoffer bij de politie aangifte ging doen.

Venlo rijbewijs ingevorderd

VENLO De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige man uit Venlo wegens een snelheidsovertreding van 76 km/u. Tegen negen uur reed de verdachte met zijn auto over de Postweg met een snelheid van 126 km/u waar 50 km/u is toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op en daarna zal de officier van justitie beslissen welke straf de automobilist krijgt. Een transactie is namelijk maar mogelijk tot en met snelheidsoverschrijdingen van 70 km/u.

Venlo 243 bekeuringen bij Straatmaat

VENLO Vorige week zijn er in het kader van het project Straatmaat 243 bekeuringen uitgeschreven. 78 daarvan voor fout parkeren en 29 voor (brom)fietsers die zonder licht reden. 25 bromscooters kregen bekeuringen omdat zij geen certificaat hadden, te hard reden of geen helm droegen. De andere bekeuringen waren er voor het fietsen in het voetgangersgebied, rijden door rood licht en allerlei andere overtredingen.

Venlo 60 bekeuringen bij verlichtingscontroles

VENLO De leden van de vrijwillige politie hebben vorige week in het kader van een verlichtingscontrole in het hele politiedistrict Venlo 57 fietsers en 3 automobilisten bekeurd die zonder licht reden. Verder zijn er nog 7 bekeuringen uitgeschreven voor andere overtredingen. De controles richten zich vooral op fietsers. Door hun kwetsbaarheid is het van belang dat zij goed verlicht aan het verkeer deelnemen. De politie controleert daar voortdurend op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie