Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vredesactie moslimvrouwen slaat aan en breidt zich uit

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Anti Racisme Informatie Centrum

Nieuws

Stichting Nederlandse Moslim Vrouwen Dutch Muslim Women Foundation

PERSBERICHT: ACTIE MOSLIMVROUWEN SLAAT AAN EN BREIDT ZICH UIT

Den Haag, 26 oktober 2001

Vorige week vrijdag ging op initiatief van Al Nisa, een stichting voor Nederlandstalige moslimvrouwen, de Actie voor Vrede en Dialoog van start. Na afloop van het vrijdagsgebed werden in een groot aantal moskeeën en ontmoetingscentra voor moslims speldjes met een symbool voor Vrede en Dialoog uitgereikt aan moslims. De dragers van de speldjes geven hiermee aan voorstander te zijn van een samenleving in vrede en dialoog.

De actie is door veel islamitische organisaties en hun achterban met enthousiasme ontvangen. Ook elders waren de reacties veelal zeer positief. ,,Hierop hebben wij gewacht!", was de reactie toen Haci Karacaer (directeur Milli Görüs Nederland) en Fatima Elatik (PVDA-gemeenteraadslid) de speldjes opspelden bij enkele Amsterdamse politici.

Inmiddels zijn meer dan 35.000 speldjes verspreid over heel Nederland. Hiermee heeft Al Nisa haar eerste doel bereikt: het leveren van een bescheiden bijdrage aan het bijstellen van het onjuiste beeld over de Islam als ware het een naar terrorisme en oorlog neigende godsdienst. Daarmee is echter nog geen eind gekomen aan de actie. In antwoord op het enthousiasme waarmee op de actie is gereageerd en met het doel om de gemeenschappelijkheid waar vrede en dialoog om vragen verder te benadrukken, wordt de actie na vandaag niet alleen voortgezet, maar breidt zij zich bovendien verder uit over een groot aantal niet-islamitisch organisaties. Vanaf vandaag sluiten de hieronder genoemde maatschappelijke en religieuze organisaties zich aan bij de gezamenlijke actie voor Vrede en Dialoog. Daarnaast blijft stichting Al Nisa doorgaan met andere geïnteresseerde organisaties uit te nodigen om zich bij de actie aan te sluiten. Tevens zullen in de komende tijd nieuwe activiteiten in het kader van Vrede en Dialoog worden ontwikkeld om de actie nog meer inhoud en bekendheid te geven, zodat een steeds groter deel van Nederland weet dat wij samen zeggen:

De inwoners van Nederland streven naar een samenleving in vrede en dialoog.

Deze actie wordt o.m. ondersteund door de volgende islamitische organisaties: Brabantse Islamitische Raad (BIR), Euro-mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling (EMCEMO), Inspraak Orgaan Turken (IOT), Islamitische Scholen Besturen Organisatie (ISBO), Milli Görüs (MGN), Nederlandse Islamitische Federatie (NIF), Nederlandse Moslim raad (NMR), Samenwerkingsverband Marokkanen en Tunesiërs (SMT), Stedelijke Marokkaanse Raad Amsterdam, Stichting Haags Islamitisch Platform (SHIP), Stichting Islam en Dialoog, Stichting Moslimvrouwen Dar al-Arqam Rotterdam, Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR), Stichting Promotie door Arabische en Turkse Vrouwen en Gezinnen, Stuurgroep Islam en Burgerschap, UMMON en www.moslima.nl.

Tevens hebben zich bij deze actie aangesloten: Franciscaanse Beweging in Nederland, Humanistisch Overleg Mensenrechten, Humanistisch Verbond, Interkerkelijk Vredesberaad (IKV), Kerk en Vrede, Kerk en Wereld, Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR), Landelijke Vereniging van Anti-discriminatiebureaus en Meldpunten, Oecumenisch Vrouwennetwerk Noord-Holland (OVN), Pauluskerk Rotterdam, Platform Dochters van Hagar en Sarah, Platform Wereldvrouwenmars Utrecht, Raad voor Religies en Levensbeschouwingen in Rotterdam, Rabbijn R. Bar-Ephraim, Rabbijn M. ten Brink, Rabbijn D. Lilienthal, Rabbijn A. Soetendorp, Stichting Oecumenische Vrouwensynode, SOW-kerken - afdeling Ontmoeting met moslims, Stichting voor Kerkelijke Sociale Arbeid Rotterdam, Vrouwen voor Vrede - Werkgroep Internationale Contacten, Young Woman's Christian Association (YWCA) Nederland.

Bestellingen: Stichting Al Nisa, (020) 421 81 50, (stichtingalnisa@hotmail.com)

Voor meer informatie: Mw. Ceylan Pektas-Weber, (030) 289 19 27, (ceylanpek_web@hotmail.com)
Mw. Manon Moussa: (020) 669 79 48.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie