Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-10-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 13.45 uur) Dinsdag 30 oktober 2001

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 50 jarige inwoner van Maastricht is maandagavond 29 oktober 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een bestelautoauto.
De automobilist uit Maastricht werd omstreeks 21.00 uur na het plegen van een snelheidsovertreding op de Cabergerweg te Maastricht staande gehouden. Bij het eerste contact roken de politieagenten dat de bestuurder alcohol gedronken had, hetgeen nog eens bevestigd werd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf van 1.1 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van vier uur in zijn bezit.

Maastricht, drugsdealer aangehouden:
Een 27 jarige inwoner van Maastricht is maandagavond 29 oktober door de politie aangehouden verdacht van het handelen in harddrugs. In de door hem gebruikte woning werden in totaal 400 gram harddrugs, heroïne en cocaïne, alsmede een geladen vuurwapen aangetroffen. Na klachten uit de woonomgeving over een inwoner van Maastricht woonachtig aan de Duitse Poort, die zich mogelijk bezig zou houden met het handelen in drugs en de daarmee gepaard gaande overlast, stelde de groep Verdovende middelen van de politie in Maastricht samen met de groep grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee een onderzoek in.
Maandagavond werden vier uit Frankrijk afkomstige personen, die een kort bezoek hadden gebracht aan de betreffende woning aan de Duitse Poort, aangehouden. Twee daarvan hadden in de woning harddrugs gebruikt, maar hadden verder geen drugs bij zich. Twee anderen, een 25 en een 27 jarige man uit het Franse Vouziers, bleken bij onderzoek in het totaal 35 gram drugs bij zich te hebben. Dit betrof heroïne en cocaïne. Beiden werden voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.
Meteen daarna werd na in aanwezigheid van de Rechter Commissaris een onderzoek in de woning ingesteld. In de woning werden drie personen aangetroffen. Twee Fransen en een 27 jarige Algerijn die in Nederland geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. De laatste bleek de verkoper van drugs te zijn, de twee anderen kopers.
In de woning werd open en bloot op een tafel 400 gram heroïne aangetroffen. Bij verder onderzoek in de woning trof het onderzoeksteam een weegschaaltje, een mobile telefoon en in de slaapkamer een geladen vuurwapen aan. Ook dit drietal werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De twee kopers, die bij het onderzoek in de woning werden aangetroffen, zijn na het afleggen van een verklaring, in vrijheid gesteld.
De 27 jarige Algerijn is evenals de twee Fransen in verzekering gesteld. De verkoper van de drugs zal donderdag 1 november 2001 aan de Officier van Justitie worden voorgeleid. Beide Fransen zullen na het opmaken van het proces-verbaal officieel uit Nederland worden verwijderd en door de Koninklijke Marechaussee worden overgedragen aan de Franse autoriteiten.

Maastricht, dure motor gestolen:
Ten nadele van een 49 jarige inwoner van het Duitse Langerwehe werd maandag 29 oktober 2001 tussen 16.00 en 18.00 uur op de Uitbeldersstraat te Maastricht zijn motor gestolen. De motor betreft een speciale uitvoering van het Kawasaki model MTS 600, met een waarde van fl. 45.000. De eigenaar parkeerde zijn motor op de Uitbeldersstraat waar hij zijn vervoermiddel omstreeks 18.00 uur weer wilde ophalen. In de tussentijd werd deze gestolen, ondanks dat de motor op meerdere manieren afgesloten was. De eigenaar heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, woninginbraak:
In het afgelopen weekeinde heeft in een woning aan de Via Regia een inbraak plaatsgevonden. De inbraak werd maandagmiddag ontdekt bij thuiskomst van de bewoner die het afgelopen weekeinde afwezig was geweest. Hij trof de voordeur van zijn op de bovenste etage van de flat gelegen woning opengebroken aan. Dit gebeurde op dermate grove wijze dat de voordeur door midden brak. De woning bleek geheel doorzocht te zijn waarbij een videorecorder, twee fotocameras en de afstandbediening van de televisie werden meegenomen. De bewoner heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, bromfietser breekt pols bij verkeersongeval: Een 48 jarige bromfietser woonachtig te Maastricht heeft maandagnamiddag op de Vijverdalseweg bij een aanrijding met een fietser zijn pols gebroken.
De 21 jarige fietser uit Maastricht reed omstreeks 15.10 uur over het verplichte fietspad van de Vijverdalseweg rijdende in de richting van de Akersteenweg te Maastricht. Ter hoogte van de inrit naar het PSM Vijverdal stak hij de rijbaan over en lette daarbij niet goed op het naderende verkeer. Op het fietspad werd hij aangereden door een bromfietser die de aanrijding niet meer kon voorkomen. Beide bestuurders kwamen ten val waarbij de bromfietser zijn pols brak. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis te Maastricht overgebracht waar hij werd behandeld.
De gewaarschuwde politie heeft van de veroorzaker van het verkeersongeval aan het politiebureau een bloedproef door een politiearts laten afnemen, omdat de verdenking er is dat de bestuurder zijn fiets bestuurd heeft onder invloed van medicijnen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie