Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 30-10-2001

1ePersberichtdinsdag30oktober2001


Politiebericht

Eindhoven: Man bedreigt broer
Op de Leenderweg is maandag om 22.20 uur een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man was naar de woning van zijn broer op de Leenderweg gegaan. Zij hebben een verschil van mening in een geldkwestie. De 49-jarige man bedreigde zijn broer met woorden. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Automobiliste gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding op de kruising Hondsruglaan Huizingalaan is maandag om 23.40 uur een 22-jarige Eindhovense automobiliste gewond geraakt. De vrouw reed over de Huizingalaan vanuit de richting centrum. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een 40-jarige Eindhovenaar met zijn auto aangereden. Hij sloeg linksaf, de Hondsruglaan in. Hij liet de doorgang voor de Eindhovense vrouw niet vrij en een aanrijding volgde. De vrouw hield er een gebroken duim aan over. Zij is ter observatie in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Jongens van bromfietsen beroofd
In een parkje tussen de Palladiostraat en de Oude Bosschebaan moesten maandag rond 21.40 uur twee Eindhovense jongens van 18 en 16 jaar oud hun bromfiets afgeven. Een 17-jarige jongen werd gedwongen zijn gsm en portemonnee af te geven. De jongens stonden met elkaar te buurten toen twee jongens naar hen toe kwamen. De twee hadden een panty over hun hoofd gedaan. Zij bedreigden de jongens met een mes en een vuistvuurwapen. Ze gingen er met de bromfietsen, een blauwe Aprillia en een rode Beta vandoor. In de portemonnee zat alleen een pasje.

Eindhoven: Man aangehouden na vernieling
In de Heuvel Galerie is dinsdag om 0.35 uur een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man lag in de Heuvel Galerie te slapen. Hij zou om binnen te komen een ruitje van een toegangsdeur vernield hebben. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdag om
1.35 uur op de Kerkstraat aangehouden. De man zou even daarvoor op het Stationsplein een 48-jarige vrouw uit België mishandeld hebben. De vrouw zat daar op een bankje en werd zonder enige aanleiding door een man in het gezicht geslagen. De man liep weg maar dankzij het signalement dat het slachtoffer gaf kon de verdachte aangehouden worden. De vrouw is in het ziekenhuis behandeld; zij had verwondingen aan neus en oogkas. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Auto gestolen
In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf de Glaslaan een grijze Volkswagen Golf met het kenteken 03-HK-SH gestolen.

Best: Inbraak
Maandag is ingebroken in een woning aan de Zevensprong. De voordeur is opengebroken en de bewoner mist een tv, een dvd-speler en een notebook.

Best: Snelheidscontroles
Maandag tussen 12.00 en 19.00 uur zijn in Best op drie wegen snelheidscontroles gehouden. · Op de Ringweg zijn 819 voertuigen gecontroleerd. 55 bestuurders reden te hard. Hoogste snelheid was 78 km/u. · Op De Dieze reden 56 bestuurders te hard. De snelste reed 83 km/u. Hier werden 336 voertuigen gecontroleerd. · Op de Oude Rijksweg vielen 53 bekeuringen. Hier reed de snelste 79 km/u. Er passeerden 413 voertuigen. Op alle plaatsen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Asten: Diefstal bij juwelier
In de nacht van maandag op dinsdag, rond 3.15 uur, is de etalageruit van een juwelier aan de Markt met een steen ingegooid. Uit de etalage zijn zilveren sieraden met een waarde van ongeveer fl. 2.000,= weggenomen.

Heeze: Videorecorder weg bij inbraak
Maandagmiddag is ingebroken in een woning aan de Ranger. De voordeur is opengebroken en uit de woning is een videorecorder verdwenen.

Valkenswaard: Jongen verdacht van bromfietsdiefstal Op de Brouwerijdreef is maandag om 12.45 uur een 17-jarige jongen uit Valkenswaard aangehouden. Op de achterplaats zijn ouderlijke woning vond de politie een bromfiets die een dag eerder in Valkenswaard was gestolen. De jongen is voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Man verdacht van beroving
Maandagmorgen is een 21-jarige man uit Eindhoven in zijn woning aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij op 29 augustus in de Ansbalduslaan in Waalre een 49-jarige vrouw van haar handtas heeft beroofd. De vrouw kwam hierbij ten val en raakte buiten bewustzijn. Zij bleek enkele kneuzingen, schaafwonden, een lichte hersenschudding en een scheurtje in de schedel te hebben. In de weggenomen tas zat een portemonnee met fl. 150,= en pasjes. De verdachte is aangehouden na een onderzoek. Hij is ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie