Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SVB gaat verhuiskostenregeling Antillianen uitvoeren

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Sociale Verzekeringsbank
Zoek soortgelijke berichten
Sociale Verzekeringsbank

SOCIALE VERZEKERINGSBANK

SVB gaat verhuiskostenregeling Antillianen uitvoeren

SVB gaat verhuiskostenregeling Antillianen uitvoeren

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) gaat de Verhuiskostenregeling voor Antillianen uitvoeren. Deze nieuwe regeling is 27 oktober 2001 in werking getreden en ondersteunt in Nederland woonachtige Antillianen, die een baan op de Antillen hebben gevonden, bij hun terugkeer naar de Antillen. De regeling betekent voor de SVB een nieuwe uitvoeringstaak, die is belegd bij de SVB vestiging Leiden. Het Nederlands Migratie Instituut verzorgt de voorlichting.

De Verhuiskostenregeling is onderdeel van een gezamenlijk project van de Nederlandse en Antilliaanse overheid in het kader van de nota Migratie Antilliaanse jongeren. Minister van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid stelt verdeeld over drie jaar in totaal drie miljoen gulden beschikbaar.

De SVB is uitvoerder van verschillende regelingen van de overheid, onder meer de AOW, Anw, de kinderbijslag, het Persoonsgebonden Budget en de Remigratiewet. In totaal keert de SVB circa 52 miljard gulden per jaar uit aan bijna 4,5 miljoen klanten.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie