Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SilverStream zet Web Services hype om in 'cool reality'

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

NEWS FLASH

SilverStream zet Web Services hype om in 'cool reality'

Hoofddorp, 30 oktober 2001 - SilverStream Software, Inc. levert de eerste uitgebreide, geïntegreerde serviceomgeving voor de ontwikkeling van Web Services - gebaseerd op de SilverStream eXtend applicatieserver
- waarmee geavanceerde zakelijke toepassingen worden vereenvoudigd en versneld. De technologie van SilverStream is gebaseerd op het beste van Java, XML en Web Services en stelt bedrijven in staat alles uit hun bestaande systemen te halen en snel zakelijke toepassingen op het web te bieden. Klanten bij wie SilverStream haar claim 'we make it easier to do complex things' succesvol waar heeft gemaakt, zijn onder andere:

* Alliance Airlines. Voor Alliance Airlines heeft SilverStream bedrijfshervormende applicaties ontwikkeld en toegepast op het web die een rendement van meer dan $1,5 miljoen hebben opgeleverd in minder dan zeven maanden. Met de applicaties van SilverStream is het klantenbeheer verbeterd, de concurrentiepositie versterkt, zijn nieuwe winstkansen gecreëerd en zijn er verbeterde bedrijfsprocessen geïmplementeerd. Alliance Airlines zegt hierover: "SilverStream Software heeft de manier waarop wij met klanten werken radicaal veranderd en de bedrijfskosten spectaculair omlaag gebracht".

* BNP Paribas Securities Services. Voor BNP Paribas ontwikkelde SilverStream een succesvolle internetstrategie waardoor de positie van de organisatie op de zwaar concurrerende effectenmarkt verder verstevigd is. Centraal in de technologie staat een client-communicatietool voor de rapportage-activiteiten en voor gespecialiseerde instructies om gegevens vast te leggen ten behoeve van bijna 200 instellingen wereldwijd. Het systeem is gemigreerd naar een HTML-interface met behulp van de SilverStream eXtend-applicatieserver, een omzetting die door de eenvoud en stabiliteit van de SilverStream technologie mogelijk werd gemaakt.

* Suzuki. Suzuki heeft een applicatie ontwikkeld op basis van SilverStream technologie waarmee de tijd tussen de productie van auto's en de verkoop ervan met 200% is verkort. In het Verenigd Koninkrijk is het verplicht het merk en type van de auto, de wegenbelastingtermijn en de kentekenplaat duidelijk zichtbaar op de auto te hebben. De verantwoordelijkheid voor de correctheid van deze gegevens ligt bij de dealer ofwel verkoper van de auto. Dit was een complex maar ook tijdrovend proces voor de dealers, alleen al omdat de verkopers zelf naar de registratiekantoren moeten om de registratie te verzorgen. Voor de kopers betekende dit vaak lang wachten totdat alle officiële procedures waren doorlopen. De SilverStream applicaties hebben een directe verbinding met de registratiekantoren waardoor veel tijd - en dus geld - bespaard wordt.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie