Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gescheiden inzameling kunststoffolie succes in Breda

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

30-11-2001

Gescheiden inzameling kunststoffolie succes
De proef van Afvalservice en het Hoofdbedrijfsschap Detailhandel met het gescheiden inzamelen van kunststoffolie (pe-folie) in de Bredase binnenstad is een succes geweest. Ruim zestig winkels hebben aan de proef deelgenomen. In het eerste half jaar van 2001 is er bijna 5000 kilo kunststoffolie gescheiden ingezameld.
Afvalservice gaat dan ook door met het gescheiden inzamelen van kunststoffolie. Ook winkels buiten de binnenstad kunnen voortaan hun kunststoffolie gescheiden aanbieden.

Kunststoffolie is het dunne, meestal doorzichtige, verpakkingsplastic, zoals wikkelfolie en krimpfolie dat onder andere afkomstig is van plastic rondom trays en verpakking van kledingstukken. Tijdens de proef hebben de deelnemende winkeliers hun kunststoffolie in speciale foliezakken verzameld en het op die manier aangeboden aan de inzamelaars van Afvalservice. De kunststoffolie wordt door Afvalservice samen met het papier ingezameld. Bij de eindverwerking worden de foliezakken uit de papierfractie gehaald. Deze werkwijze is eenvoudig en efficiënt.

Het scheiden van kunststoffolie is van groot belang voor het milieu. Per winkel gaat niet altijd om grote hoeveelheden, maar uit alle winkels in Nederland komt per jaar ruim 8 miljoen ton folie vrij. Deze folie kan, mits goed gescheiden, eenvoudig en tegen lage kosten gerecycled worden.

Winkeliers uit Breda die hun kunststoffolie voortaan gescheiden willen afvoeren, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Afvalservice, telefoon (076) 529 98 13.

Breda, 30 oktober 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie