Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autokraker aangehouden in Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-10-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 30 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Delfzijl: autokraker aangehouden
De politie heeft maandagnacht aan de Uitwierderweg in Delfzijl een 27-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man werd door surveillerende agenten aangetroffen in een op een oprit bij een woning geparkeerde auto nadat omwonenden een verdachte man hadden zien rondscharrelen. Buiten de auto werd een tas van de 52-jarige eigenaresse van de auto aangetroffen terwijl een achterruit van de auto vernield was. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Wirdum: gewonden bij ongeval
Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Stadsweg in Wirdum zijn maandagmiddag een 20-jarige man en een 26-jarige man, beiden uit de gemeente Ten Boer gewond geraakt. De slachtoffers reden in een auto, bestuurd door de 20-jarige man, in de richting van Winneweer. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder de controle over de auto kwijt en kwam in de berm terecht. Hij kreeg de auto niet meer op de weg en botste tegen een boom. Beide inzittenden raakten in de wagen bekneld en moesten door de brandweer uit het wrak worden gehaald. Ze zijn allebei met hoofd en rugletsel naar een ziekenhuis gebracht. Hun auto werd totaal vernield en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Ten Boer: asielzoeker aangehouden
De politie heeft maandagmiddag in het asielzoekerscentrum aan de Nijverheidsweg in Ten Boer een 32-jarige man uit Algerije aangehouden. De man bevond zich in zwaar beschonken toestand in de hal van het hoofdgebouw van het AZC. Hij zorgde voor veel overlast, zocht ruzie met bijna iedereen en viel kinderen lastig. De man is meegenomen en ingesloten op het politiebureau. Hij krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Hoogezand: auto-inbreker aangehouden
Aan de Thialflaan in Hoogezand heeft de politie maandagnacht een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van inbraken in autos. Een bewoonster van de Hoeklaan in Hoogezand had gezien dat de man inbrak in een geparkeerde auto. Zij waarschuwde de politie. Die trof de man fietsend op de Thialflaan aan. Op basis van het signalement werd hij aangehouden. De man was in het bezit van inbrekersgereedschap en in zijn fietstassen had hij enkele tientallen Cds. De herkomst daarvan is nog onbekend. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Marum: bedrijfsongeval
Een 38-jarige man uit Norg is maandagavond gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in een kaasfabriek aan de Noorderringweg in Marum. De man kwam met een been klem te zitten in een kaastransportsysteem en raakte bekneld. Nadat hij door de brandweer was bevrijd is hij met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Boerakker/Tolbert: snelheidscontroles
De politie heeft maandagmiddag snelheidscontroles gehouden op de Boerakkerweg in Boerakker en op De Holm in Tolbert. In Boerakker werd de snelheid van 203 voertuigen gemeten. Dertien bestuurders reden sneller dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 80 km per uur. De snelste reed 102. Op De Holm in Tolbert reden zes van de 170 gecontroleerde voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 terwijl 60 is toegestaan.

Winschoten: fietser gewond
Een 18-jarige fietser uit Winschoten is maandagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Beertsterweg in zijn woonplaats. De man stak op zijn fiets de rijbaan van de Beertsterweg over en zag een hem achteropkomende motor, bestuurd door een 42-jarige man uit Wedde, over het hoofd. Er volgde een botsing waarbij de fietser kwam te vallen. Hij liep beenletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Sebaldeburen: vrouw gewond
Bij een verkeersongeval op het fietspad langs de Provinciale Weg in Sebaldeburen is maandagmorgen een vrouw uit Noordhorn, leeftijd onbekend, gewond geraakt. De vrouw fietste in de richting van Oldekerk en kwam een groep van vier jongens tegen die bij tweeen naast elkaar fietsten. Bij het passeren raakten de sturen van de vrouw en een 15-jarige jongen uit de gemeente Grootegast in elkaar, waardoor de vrouw kwam te vallen. Ze liep hoofdletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: bromscooters gaan er vandoor
Een 17-jarige jongen uit Groningen die maandagavond op de Vismarkt reed zonder helm ging ervan door toen hij de politie zag. Na een korte achtervolging waarbij de jongen zijn passagier onderweg dumpte gleed hij op het Gedempte Zuiderdiep onderuit. Hij werd aangehouden en uit het politieregister bleek dat de brommer als gestolen te boek stond. Een nader onderzoek wordt ingesteld. Op de Oosterhamrikbaan reed een leeftijdsgenoot met zijn scooter op de busbaan en ook hij ging ervan tussen. Ter hoogte van de Ulgersmaweg kon de jeugdige Stadjer worden achterhaald. Tegen de jongen liep nog een onderzoek waarvoor hij kon worden aangehouden en hij is ingesloten. De brommer werd nog onderzocht en deze bleek een topsnelheid te hebben van ruim 80 km per uur.

Groningen: automobilist zwaar onder invloed
OP de Odenseweg werd maandagnacht een 33-jarige automobilist uit Godlinze gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 2.2 en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto werd gestald bij de politie en een proces-verbaal uitgeschreven.

Groningen: hennepplantage op zolder
Politiemensen werd maandagmiddag gewaarschuwd dat er een ruit vernield was van een woning aan de Boelemaheerd. In de woning troffen de agenten op zolder een in werking zijnde hennepplantage aan van 70 volwassen planten. In overleg met justitie werd de plantage met toebehoren ontmanteld en vernietigd. Uit onderzoek bleek er buiten de meter om elektriciteit te zijn afgetapt. De politie onderzoekt de zaak verder.

Groningen: twee aanhoudingen in garageboxen
Twee mannen, 30 en 34 jaar uit Groningen, werden maandagnacht aangehouden in garageboxen aan de Coendersweg. De politie kreeg een melding dat er werd ingebroken en trof de mannen aan in een voormalige garage naast enkele autos. Zij werden ingerekend en zitten vast voor nader verhoor.

Haren / Groningen: snelheidscontroles
Maandagochtend is op de Spinozalaan in Haren gecontroleerd op te snel rijdende autos. De controle vond plaats na klachten van omwonenden. Van de 175 gecontroleerde voertuigen reden er 4 harder dan 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 64 km per uur. In Groningen werd op de Zonnelaan gecontroleerd. Hier reden 13 voertuigen te snel en de hoogste snelheid bedroeg 77 km per uur. Bij de controle werden ook vier bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Groningen: man aangehouden voor belediging
Een 28-jarige Stadjer die zijn auto geparkeerd had op de stoep van het Gedempte Zuiderdiep kreeg daar maandagmiddag een bon voor. De man was het er niet mee eens en beledigde de verbalisanten. Hij werd meegenomen naar het bureau en legde daar een bekennende verklaring af. Met tussenkomst van justitie krijgt hij een schikkingsvoorstel van 500 gulden.

Groningen; man (49) aangehouden bij school
De politie heeft maandagochtend een 49-jarige man uit Groningen aangehouden bij een school aan de Siersteenlaan. De man protesteerde tegen de fysieke inrichting van het schoolgebouw en weigerde na vorderingen van de schoolleiding het terrein te verlaten. Daarop werd hij voor erfvredebreuk aangehouden. Later in de ochtend werd de man met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. De man kondigde bij de politie aan door te gaan met zijn actie. Dinsdagmorgen werd hij op weg naar de school op de Friesestraatweg aangehouden omdat maandagmiddag gebleken was dat er nog een straf van 120 dagen tegen de man openstond. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en krijgt daar een proces-verbaal voor. De man is overgedragen aan justitie.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie