Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autokraker aangehouden in Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-10-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 30 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Delfzijl: autokraker aangehouden
De politie heeft maandagnacht aan de Uitwierderweg in Delfzijl een 27-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man werd door surveillerende agenten aangetroffen in een op een oprit bij een woning geparkeerde auto nadat omwonenden een verdachte man hadden zien rondscharrelen. Buiten de auto werd een tas van de 52-jarige eigenaresse van de auto aangetroffen terwijl een achterruit van de auto vernield was. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Wirdum: gewonden bij ongeval
Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Stadsweg in Wirdum zijn maandagmiddag een 20-jarige man en een 26-jarige man, beiden uit de gemeente Ten Boer gewond geraakt. De slachtoffers reden in een auto, bestuurd door de 20-jarige man, in de richting van Winneweer. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder de controle over de auto kwijt en kwam in de berm terecht. Hij kreeg de auto niet meer op de weg en botste tegen een boom. Beide inzittenden raakten in de wagen bekneld en moesten door de brandweer uit het wrak worden gehaald. Ze zijn allebei met hoofd en rugletsel naar een ziekenhuis gebracht. Hun auto werd totaal vernield en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Ten Boer: asielzoeker aangehouden
De politie heeft maandagmiddag in het asielzoekerscentrum aan de Nijverheidsweg in Ten Boer een 32-jarige man uit Algerije aangehouden. De man bevond zich in zwaar beschonken toestand in de hal van het hoofdgebouw van het AZC. Hij zorgde voor veel overlast, zocht ruzie met bijna iedereen en viel kinderen lastig. De man is meegenomen en ingesloten op het politiebureau. Hij krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Hoogezand: auto-inbreker aangehouden
Aan de Thialflaan in Hoogezand heeft de politie maandagnacht een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van inbraken in autos. Een bewoonster van de Hoeklaan in Hoogezand had gezien dat de man inbrak in een geparkeerde auto. Zij waarschuwde de politie. Die trof de man fietsend op de Thialflaan aan. Op basis van het signalement werd hij aangehouden. De man was in het bezit van inbrekersgereedschap en in zijn fietstassen had hij enkele tientallen Cds. De herkomst daarvan is nog onbekend. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Marum: bedrijfsongeval
Een 38-jarige man uit Norg is maandagavond gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in een kaasfabriek aan de Noorderringweg in Marum. De man kwam met een been klem te zitten in een kaastransportsysteem en raakte bekneld. Nadat hij door de brandweer was bevrijd is hij met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Boerakker/Tolbert: snelheidscontroles
De politie heeft maandagmiddag snelheidscontroles gehouden op de Boerakkerweg in Boerakker en op De Holm in Tolbert. In Boerakker werd de snelheid van 203 voertuigen gemeten. Dertien bestuurders reden sneller dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 80 km per uur. De snelste reed 102. Op De Holm in Tolbert reden zes van de 170 gecontroleerde voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 terwijl 60 is toegestaan.

Winschoten: fietser gewond
Een 18-jarige fietser uit Winschoten is maandagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Beertsterweg in zijn woonplaats. De man stak op zijn fiets de rijbaan van de Beertsterweg over en zag een hem achteropkomende motor, bestuurd door een 42-jarige man uit Wedde, over het hoofd. Er volgde een botsing waarbij de fietser kwam te vallen. Hij liep beenletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Sebaldeburen: vrouw gewond
Bij een verkeersongeval op het fietspad langs de Provinciale Weg in Sebaldeburen is maandagmorgen een vrouw uit Noordhorn, leeftijd onbekend, gewond geraakt. De vrouw fietste in de richting van Oldekerk en kwam een groep van vier jongens tegen die bij tweeen naast elkaar fietsten. Bij het passeren raakten de sturen van de vrouw en een 15-jarige jongen uit de gemeente Grootegast in elkaar, waardoor de vrouw kwam te vallen. Ze liep hoofdletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: bromscooters gaan er vandoor
Een 17-jarige jongen uit Groningen die maandagavond op de Vismarkt reed zonder helm ging ervan door toen hij de politie zag. Na een korte achtervolging waarbij de jongen zijn passagier onderweg dumpte gleed hij op het Gedempte Zuiderdiep onderuit. Hij werd aangehouden en uit het politieregister bleek dat de brommer als gestolen te boek stond. Een nader onderzoek wordt ingesteld. Op de Oosterhamrikbaan reed een leeftijdsgenoot met zijn scooter op de busbaan en ook hij ging ervan tussen. Ter hoogte van de Ulgersmaweg kon de jeugdige Stadjer worden achterhaald. Tegen de jongen liep nog een onderzoek waarvoor hij kon worden aangehouden en hij is ingesloten. De brommer werd nog onderzocht en deze bleek een topsnelheid te hebben van ruim 80 km per uur.

Groningen: automobilist zwaar onder invloed
OP de Odenseweg werd maandagnacht een 33-jarige automobilist uit Godlinze gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 2.2 en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto werd gestald bij de politie en een proces-verbaal uitgeschreven.

Groningen: hennepplantage op zolder
Politiemensen werd maandagmiddag gewaarschuwd dat er een ruit vernield was van een woning aan de Boelemaheerd. In de woning troffen de agenten op zolder een in werking zijnde hennepplantage aan van 70 volwassen planten. In overleg met justitie werd de plantage met toebehoren ontmanteld en vernietigd. Uit onderzoek bleek er buiten de meter om elektriciteit te zijn afgetapt. De politie onderzoekt de zaak verder.

Groningen: twee aanhoudingen in garageboxen
Twee mannen, 30 en 34 jaar uit Groningen, werden maandagnacht aangehouden in garageboxen aan de Coendersweg. De politie kreeg een melding dat er werd ingebroken en trof de mannen aan in een voormalige garage naast enkele autos. Zij werden ingerekend en zitten vast voor nader verhoor.

Haren / Groningen: snelheidscontroles
Maandagochtend is op de Spinozalaan in Haren gecontroleerd op te snel rijdende autos. De controle vond plaats na klachten van omwonenden. Van de 175 gecontroleerde voertuigen reden er 4 harder dan 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 64 km per uur. In Groningen werd op de Zonnelaan gecontroleerd. Hier reden 13 voertuigen te snel en de hoogste snelheid bedroeg 77 km per uur. Bij de controle werden ook vier bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Groningen: man aangehouden voor belediging
Een 28-jarige Stadjer die zijn auto geparkeerd had op de stoep van het Gedempte Zuiderdiep kreeg daar maandagmiddag een bon voor. De man was het er niet mee eens en beledigde de verbalisanten. Hij werd meegenomen naar het bureau en legde daar een bekennende verklaring af. Met tussenkomst van justitie krijgt hij een schikkingsvoorstel van 500 gulden.

Groningen; man (49) aangehouden bij school
De politie heeft maandagochtend een 49-jarige man uit Groningen aangehouden bij een school aan de Siersteenlaan. De man protesteerde tegen de fysieke inrichting van het schoolgebouw en weigerde na vorderingen van de schoolleiding het terrein te verlaten. Daarop werd hij voor erfvredebreuk aangehouden. Later in de ochtend werd de man met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. De man kondigde bij de politie aan door te gaan met zijn actie. Dinsdagmorgen werd hij op weg naar de school op de Friesestraatweg aangehouden omdat maandagmiddag gebleken was dat er nog een straf van 120 dagen tegen de man openstond. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en krijgt daar een proces-verbaal voor. De man is overgedragen aan justitie.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...