Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kwartaalcijfers BarcoNet

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten
Euronext Brussels

BarcoNet realiseert een omzet van 23,4 miljoen euro in het derde kwartaal

Inspanningen beogen een positieve EBITDA voor het vierde kwartaal

Kortrijk, 30 oktober 2001. BarcoNet heeft vandaag zijn resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal eindigend op 30 september.
BarcoNet behaalde een netto-omzet van 23,4 miljoen euro in het derde kwartaal. De totale netto-omzet voor de eerste negen maanden bedraagt 77,9 miljoen euro. In overeenstemming met de verhoogde onzekerheid in de markt en de sector voorziet het bedrijf een gelijke tot licht stijgende omzet in het vierde kwartaal t.o.v. het derde kwartaal.

Zoals verwacht rapporteerde de Groep een nettoverlies in het derde kwartaal. Het bedroeg 46,8 miljoen euro en is hoofdzakelijk te wijten aan de buitenge wone kosten (inclusief de afschrijving van resterende goodwill van The industree, 34 miljoen euro) verbonden aan de stopzetting van de activiteiten van The industree en de implementatie van een Actieplan teneinde de winstgevendheid op korte termijn te herstellen. Het resultaat in het derde kwartaal werd ook beïnvloed door de waardevermindering van de participatie in TranSystem Inc "TSI" (Taiwan), waarin BarcoNet een minderheidsparticipatie bezit. Deze waardevermindering bedroeg 2,85 miljoen euro.

De EBITDA op de voortgezette activiteiten bedroeg -1,9 miljoen euro, wat de EBITDA voor de eerste negen maanden op -202.000 euro brengt. Het bedrijf verwacht een terugkeer naar een positieve EBITDA in het vierde kwartaal. Het besparingsplan zal het bedrijf positioneren met een lagere kostenbasis, terwijl het zijn sterke product- en marktpositie zal behouden. Het management blijft vol vertrouwen over de groeiperspectieven van het bedrijf op lange termijn.

De netto-omzet van de voortgezette activiteiten in het derde kwartaal bedroeg 23,4 miljoen euro, een daling van 18,3% ten opzichte van de netto-omzet van 28,7 miljoen euro in het tweede kwartaal. Terwijl het derde kwartaal traditioneel een zwakker kwartaal is voor BarcoNet, leed het verkoopresultaat onder de voortdurende onzekerheid in de markt, vooral na de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten en de daaropvolgende politieke en militaire ontwikkelingen in de wereld.

Niettemin ervaart het bedrijf een blijvende interesse voor zijn belangrijkste producten, zoals de digitale kopstations en backbones. Het bedrijf heeft een uitstekende feedback ontvangen van de recente beurzen en conferenties in Amsterdam en Londen voor zijn nieuw ontwikkelde oplossingen voor TV on demand en IP backbones.

Vanuit een geografisch standpunt blijft de omzet in Azië relatief stabiel, terwijl de daling in de andere regio's in overeenstemming was met de algemene resultaten. De brutowinst van de voortgezette activiteiten steeg van 40,1% in het tweede kwartaal tot 41,9%. Deze stijging kwam tot stand ondanks de lagere omzet die leidt tot een verkleinde marge om de vaste productiekosten te dekken. In tegenstelling tot het tweede kwartaal, werd de brutowinst in het derde kwartaal niet beïnvloed door afschrijvingen op voorraden. De uitgaven in R&D voor de voortgezette activiteiten bleven stabiel op 2,8 miljoen euro.

De commerciële en administratieve kosten voor de voortgezette activiteiten daalden van 9,3 miljoen euro tot 8,5 miljoen euro. Deze daling is het gevolg van de voortdurende inspanningen om het kostenniveau van het bedrijf te verminderen. Dit Actieplan, dat werd aangekondigd in de halfjaarresultaten, werd ondertussen uitgebreid en het management verwacht dat bijkomende kostenbesparingen gerealiseerd zullen worden in het vierde kwartaal.

Het bedrijf boekte ook een uitzonderlijke kost van 2,85 miljoen euro voor de waardevermindering van de financiële vaste activa (FVA). Deze waardevermindering staat in verband met de aanhoudend lage aandelenkoers van TranSystem Inc "TSI" (Taiwan), waarin BarcoNet een minderheidsparticipatie bezit.

Het bedrijf realiseerde een EBITDA op de voortgezette activiteiten van -1,9 miljoen euro in het derde kwartaal (exclusief de kost van de waardevermindering van de FVA). De EBITDA voor de eerste negen maanden op de voortgezette activiteiten bedraagt -202.000 euro (exclusief de kost van de waardevermindering van de FVA). De huidige kostenstructuur maakt een break-even mogelijk van 27 miljoen euro netto-omzet per kwartaal, zoals als doelstelling werd gesteld in het Actieplan. Gezien de blijvende zwakte van de markt, heeft het management besloten om het eerder aangekondigde Actieplan uit te breiden door extra besparingen.

Inclusief de kost van de waardevermindering van de vaste financiële activa, bedraagt het resultaat vóór belastingen van de voortgezette activiteiten -5,3 miljoen euro. BarcoNet rapporteert de resultaten van de afgestoten activiteiten als een afzonderlijk element van de geconsolideerde resultatenrekening. De herstructureringskosten voor afgestoten activiteiten en de verliezen en afschrijvingen van goodwill leiden tot een verlies op de afgestoten activiteiten van -41,3 miljoen euro. Dit bevat o.a. de afschrijving van de resterende goodwill (34,7 miljoen euro) en de herstructureringskosten van 5,6 miljoen euro. Dit leidt voor het bedrijf tot een totaal nettoverlies van -46,8 miljoen euro, in vergelijking met een nettoverlies van -12,6 miljoen euro in het tweede kwartaal. BarcoNet nam in het derde kwartaal zijn langetermijn lening voor de financiering van het nieuwe gebouw in Kortrijk op.

Besparingsplan
Het Actieplan, dat door het bedrijf was aangekondigd, wordt momenteel uitgevoerd. De stopzetting van de activiteiten in Eindhoven (vroeger The industree) wordt volgens plan geïmplementeerd.

Ook andere kostenbesparende operaties, zoals het sluiten van enkele verkoopkantoren, besparingen op marketingcommunicatie, e-business, enz. worden zoals voorzien geïmplementeerd.
BarcoNet boekt herstructureringskosten voor de stopzetting van de activiteiten in Eindhoven, die 5,6 miljoen euro bedragen. Voor de andere kostenbesparingen in de doorlopende activiteiten worden herstructureringskosten ten bedrage van 487.000 euro geboekt. Als onderdeel van het Actieplan doet het bedrijf ook inspanningen om de efficiëntie van de bedrijfsmiddelen te verbeteren. Ten gevolge van deze operaties verminderen de schuldvorderingen en de voorraden en het management verwacht ook dat de verbetering zich in het vierde kwartaal zal doorzetten.

Het lagere kostenniveau stelt het bedrijf in staat om winstgevend te blijven in periodes met beperkte marktvooruitzichten. Het bedrijf voorziet een positieve EBITDA in het vierde kwartaal.

Vooruitzichten
De toestand van de wereldeconomie blijft de vooruitzichten in de sector bemoeilijken. Hoewel BarcoNet een blijvend grote interesse voor zijn innoverende systemen en oplossingen ervaart, is het management voorzichtig met zijn voorspellingen voor de nabije toekomst. Het bedrijf voorziet een gelijke tot licht stijgende omzet in het vierde kwartaal. Dankzij de kostenbesparingsmaatregelen voorziet het bedrijf een positieve EBITDA in het vierde kwartaal te boeken.

PERSBERICHT
BarcoNet
Carl Peeters
Senior Vice President & CFO
Tel + 32 56 445 120
Fax + 32 56 445 070
E-mail:
(carl.peeters@barconet.com)
www.barconet.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...