Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Poging tot verkrachting door 17-jarige jongen in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-10-2001

Politieberichten district Utrecht stad, 09.30 uur
Poging verkrachting

UTRECHT- Op maandagavond werd een 17-jarige jongen uit IJsselstein aangehouden nadat hij een 46-jarige vrouw uit Ermelo geprobeerd had haar te verkrachten.

De 46-jarige vrouw liep omstreeks tien uur over het Leidseveer toen ze plotseling werd vastgepakt door de 17-jarige jongen. De vrouw werd vervolgens achter een muurtje getrokken en de jongen trok zijn broek uit en probeerde dit ook te doen bij de vrouw. De vrouw begon hierop hard te gillen waarop de jongen wegrende.

De politie werd gewaarschuwd en kon in de omgeving de jongen aanhouden en insluiten voor verhoor.

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij in een auto had ingebroken. Getuigen zagen dat de man een ruit insloeg van een auto die stond geparkeerd aan de Haagstraat.

De Utrechter trok vervolgens de radio uit de auto en rende weg. De gewaarschuwde politie kon na een korte achtervolging de man aanhouden en insluiten voor verhoor.

Beroving tas

VLEUTEN- Op maandagmiddag werd een 57-jarige vrouw slachtoffer van straatroof.

De vrouw liep omstreeks kwart over drie over de Hindersteinlaan. Plotseling werd haar schoudertas van haar arm afgerukt door een passagier van een bromfiets. De vrouw kwam vervolgens ten val en brak hierbij haar arm en werd behandeld door ambulancepersoneel.

De politie heeft de zaak in onderzoek en getuigen kunnen contact opnemen met het district Marco Polo via het telefoonnummer 0900-8844.

Auto te water

UTRECHT- Op dinsdagochtend kreeg de politie de melding dat een auto het Amsterdamsrijnkanaal was ingereden ter hoogte van de Rooseveltlaan.

De politie stelde een onderzoek in en zag aan de bandensporen waar de auto te water was geraakt. De brandweer werd gewaarschuwd en duikers troffen de auto aan. In de auto waren geen inzittenden meer aanwezig.

Uit een kort onderzoek van de politie werd duidelijk dat vlak voor de auto te water raakte vier personen uit de auto stapten en hard wegrenden. Het contactslot van de auto was doorverbonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie