Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Telfort ontwikkelt mobiel initiatief voor vervoer en verkeer

Datum nieuwsfeit: 30-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Telfort
Zoek soortgelijke berichten
Telfort

Telfort ontwikkelt mobiel initiatief voor vervoer en verkeer

Amsterdam, 30 oktober 2001 - Telfort heeft, gezamenlijk met applicatieontwikkelaar Teleprotect en hardwareleverancier Airsafety, een tracking & tracing-systeem voor optimale beveiliging voor de transportsector ontwikkeld. De oplossing wordt gepresenteerd tijdens Mobiel voor Mobiel op 30 en 31 oktober. Op dit congres van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat staat de integratie van mobiele technologie in de wereld van vervoer en verkeer centraal.

Telfort ziet de sectoren vervoer en verkeer als een belangrijke markt voor mobiele datacommunicatie. Met name in de logistieke en de automotive sector ziet Telfort interessante mogelijkheden voor deze nieuwe technologie. Om totaaloplossingen in deze markt te creëren, werkt Telfort zo veel mogelijk samen met gespecialiseerde partners.

Telfort werkt voor een geavanceerde tracking & tracing-oplossing samen met de partners Teleprotect en Airsafety. Deze oplossing, die op Mobiel voor Mobiel geïntroduceerd wordt, maakt het volgen van voertuigen via internet mogelijk in een gesloten logistieke keten. Via de Teleprotect-website zijn deze voertuigen centraal te volgen. De vervoersgegevens worden op één locatie opgeslagen, zodat vervoerders inzicht krijgen in de vervoershistorie van hun voertuigen. De positiebepaling van de voertuigen komt tot stand via GPS, het satellietsysteem voor plaatsbepaling. Deze positiegegevens worden vervolgens via een gsm-verbinding doorgestuurd naar een centrale. De website van Teleprotect is rechtstreeks aan deze centrale gekoppeld. Bovendien is de site verbonden met alarmcentrales; als een voertuig wordt gestolen, wordt dit automatisch gemeld en kan de eigenaar een alarmcentrale waarschuwen. Het is zelfs mogelijk het voertuig vanuit de centrale tot stilstand te brengen.

In geval van diefstal van mobiele objecten is deze unieke oplossing met name interessant voor onder meer leaseorganisaties, constructiebedrijven en verzekeringsmaatschappijen, aangezien het een wezenlijke bijdrage levert aan de beheersing van mogelijke schadelasten.

Telfort brengt zijn kennis van mobiele datacommunicatie in en levert de telecommunicatie-verbindingen via het Telfort-netwerk. Teleprotect ontwikkelde de applicatie en verzorgt de mogelijkheden voor het optimaliseren van logistieke processen en alarmopvolging, terwijl Airsafety de installatie en support verzorgt. Teleprotect is een internationaal opererende onderneming die, via internet, diensten levert op abonnementsbasis voor plaatsbepaling en het volgen van mobiele objecten zoals auto's, vrachtwagens, containers en trailers. Airsafety, onderdeel van de Hillson Holding, is specialist op het gebied van draadloze beveiligings- en communicatieconcepten.

Over Telfort
Telfort helpt consumenten en zakelijke klanten bij het vinden van hun weg in de vele nieuwe mogelijkheden op het gebied van mobiele telefonie en mobiele datacommunicatie. Daarvoor maakt Telfort gebruik van nieuwe technologieën. Zo introduceerde Telfort in 2000 als eerste operator GPRS in Nederland. In de toekomst zal hier ook UMTS bijkomen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door meer dan 1100 medewerkers, die elk voor zich verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het aanbod aan klanten.

Telfort maakt deel uit van mmO2, voorheen BT Wireless, de mobiele divisie van BT. De mmO2 Group bereidt zich momenteel voor op haar splitsing van de BT Group, die gepland staat in november 2001 en zal resulteren in een beursnotering voor mmO2 plc, de houdstermaatschappij van de mmO2 Group. O2 wordt in Nederland vertegenwoordigd door Telfort, in Engeland door BT Cellnet, in Duitsland door VIAG Interkom, in Ierland door Digifone en op Isle of Man door Manx Telecom. Genie is de mobiele internet divisie.

31-10-01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie