Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ANWB herformuleert voorwaarden vervangende auto's

Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie


Rotterdam, 31 oktober 2001

ANWB herformuleert voorwaarden vervangende auto's

In De Kampioen van november 2001 komt de ANWB terug op een kwestie die in augustus in diverse dagbladen aan de orde werd gesteld en waarop LBR-directeur Hubert Fermina in RTL4-nieuws reageerde. De pers vroeg aan de ANWB uitleg over een brief van Vervangend Vervoer Service Nederland (VVSN) aan autoverhuurbedrijven die voor de ANWB leveranciers zijn van vervangauto's.
Het LBR gaf aan dat passages uit die brief als 'drugstransporten naar Marokko' en 'niet vertrouwd = geen auto!' stigmatiserend en discriminerend kunnen werken. In navolgende correspondentie heeft het LBR de ANWB gevraagd om schriftelijk, bijvoorbeeld in De Kampioen, de twijfels over deze regels voor vervangend vervoer weg te nemen en de negatieve beeldvorming over klantvriendelijkheid van de ANWB, in ieder geval voor de Marokkaanse leden van de ANWB, te corrigeren.

In De Kampioen van november 2001 geeft de ANWB nu aan dat de voorwaarden voor uitgifte van vervangende auto's strenger worden gehanteerd. Die regels betreffen onder meer het overleggen van de noodzakelijke, geldige documenten en minimumleeftijden. Op geen enkele wijze is er meer sprake van suggestieve formuleringen als in de brief van de VVSN. De ANWB sluit de uiteenzetting van de regels af met de zinsnede 'Vanzelfsprekend worden de voorwaarden die gelden bij vervangend vervoer voor alle leden op dezelfde wijze gehanteerd'.

Het LBR is blij dat de ANWB nu expliciet heeft geformuleerd dat voor alle leden vanzelfsprekend dezelfde regels gelden. Dit past in het beleid van de ANWB dat, zoals de bond in correspondentie met het LBR aangaf, erop is gericht 'er alles aan te doen' om de bepalingen na te leven uit de Algemene Wet Gelijke Behandeling, die onderscheid bij het aanbieden van goederen en diensten verbiedt.
Met de VVSN heeft het LBR een afspraak gemaakt voor een gesprek over regelgeving ten aanzien van vervangend vervoer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het LBR, telefoon: 010-2010201, email: (info@lbr.nl) ,
vraag naar Jeroen Visser of Marcel Kreuger.

LBR, Afdeling Communicatie
Jeroen Visser

website LBR: www.lbr.nl

LBR Gebouw de Weenahof
Schaatsbaan 51, 3013 AR Rotterdam
tel: 010 - 20 10 230
fax: 010 - 20 10 222

laatste nieuws lbr: www.lbr.nl/lbr/index_lbr.html emailserver: www.lbr.nl/formulier.html

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie