Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

6,2 Miljoen voor renovatie Vondelpark

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


---
|
6,2 miljoen voor renovatie Vondelpark

6,2 miljoen voor renovatie Vondelpark

Het college van B&W heeft 6,2 miljoen gulden ( 2.813.437) beschikbaar gesteld aan het stadsdeel Amsterdam Oud-Zuid voor de renovatie van het Vondelpark. Het stadsdeel renoveert het Vondelpark, met tien miljoen bezoekers per jaar het best bezochte en meest bekende park van Nederland. De historische elementen van dit park in Engelse landschapsstijl worden in ere hersteld en problemen als de verzakking van delen van het park worden aangepakt. In het najaar van 1999 is begonnen met de aanpak van het parkdeel bij de Amstelveenseweg. De totale renovatie strekt zich uit over een periode van tien jaar. Het park wordt stukje bij beetje aangepakt en daardoor kan het ook tijdens de werkzaamheden gewoon gebruikt blijven worden. Uitgangspunten van de renovatie zijn:

* Een structurele oplossing voor de verzakkingsproblematiek van het park.

* Een versterking van de vormgeving van dit monumentale park.
* Meer aandacht voor ecologische processen en beheer.
* Voorkomen van de noodzaak voor grootschalige renovaties in de toekomst.

De totale kosten voor deze tienjarige renovatie van het Vondelpark zijn tot begin dit jaar geraamd op 64 miljoen gulden ( 29.041.933). De centrale stad heeft voor deze collegeperiode 10,4 miljoen gulden ( 4.719.314) gereserveerd uit onder meer het Groenfonds voor medefinanciering van het Vondelpark.

Esther Lans

^


-

gemeente Amsterdam - 31-10-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie