Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindhoven krijgt Clausplein

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 31 oktober 2001

ZKH Prins Claus vernoemd

Lid koninklijke familie krijgt plein in Centrum

Het zogenaamde lees-plein bij woontoren De Regent krijgt de naam van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus: Clausplein. Daarmee wordt de traditie voortgezet van het geven van namen van leden van het koninklijk huis aan straten in het Centrum van Eindhoven: eerder werden al vorsten en hun gemalen vernoemd.

Clausplein
Het college van burgemeester en wethouders heeft op voorstel van de gemeentelijke straatnamencommissie besloten het plein bij de hoogste woontoren te vernoemen naar prins Claus. Het wordt als een omissie ervaren dat zijn naam nog niet eerder kon worden verbonden aan een straat. Nu in het Centrum enkele nieuwe straten moesten worden benoemd, deed zich de gelegenheid voor in deze lacune te voorzien.

Ook andere straten in deze omgeving hebben een naam gekregen. Zo is het plein achter De Witte Dame tot Lichtplein benoemd; deze naam was al onofficieel ingebruik. De keuze voor deze naam ligt volgens de straatnamencommissie voor de hand. Het plein, zo dichtbij de Lichttoren en het Lichtcentrum van Philips (LAC), krijgt de inmiddels door velen gebruikte naam Lichtplein. Een nieuwe straat en pad tussen de Willemstraat en het Lichtplein, bij het nieuwbouw appartementencomplex Regentekwartier* krijgt de naam Lichtstraat.


* Regentekwartier is geen officiële gemeentelijke benaming.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie