Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proefproject handhaving in omgeving Groest Hilversum

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Handhaving op proef

Ervaring opdoen met maatregelen die de veiligheid en leefbaarheid op kleine schaal verbeteren. Om die reden start het college van burgemeester en wethouders komend jaar een proefproject handhaving op en in de omgeving van de Groest. Het besluit vloeit voort uit het districtsplan politie 2002.

Om het proefproject te laten slagen, is het van belang dat de ´natuurlijke´ handhavers als politie en gemeente samenwerken met bewoners, ondernemers en bezoekers. Om die reden is een campagne opgezet waarin burgers en ondernemers worden aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheid. Met dit doel zal op initiatief van Buurt en Beheer op korte termijn overleg met bewoners en ondernemers plaatsvinden.

De politie en de gemeente zullen hun activiteiten op het gebied van handhaving de komende tijd vooral richten op illegaal autoparkeren, illegale vuilstortingen, illegale uitstallingen, brommerverkeer over de Groest, wildplakken en illegale plaatsing van voorwerpen op of boven de weg, zoals bouwmaterialen, containers en opblaasfiguren. Vanaf 15 november tot 15 februari dienen terrassen ontruimd te zijn en vanaf medio november wordt ook eventuele schade aan de openbare weg geïnventariseerd en op rekening van de veroorzaker hersteld. Voor de handhaving van bovengenoemde zaken gaan politie en gemeente extra capaciteit inplannen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie