Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dode en vijf gewonden bij ongeval Gieten

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Een dode en vijf gewonden bij ongeval Gieten
21:39 woensdag 31 oktober 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

GIETEN
Woensdag rond 17.45 uur is op de N33 iets ten westen van het verkeersplein bij een ernstig verkeersongeval 1 persoon omgekomen, en zijn 5 mensen gewond geraakt.
Het ongeval ontstond vermoedelijk doordat de bestuurder van een vrachtauto met aanhangwagen, die in de richting Veendam reed, achter op een rij stilstaande autos inreed. Vermoedelijk heeft deze bestuurder te laat in de gaten gekregen dat er een file voor het verkeersplein stond. Bij de botsing die volgde, waarbij de aanhangwagen van de vrachtauto losschoot, werden in totaal 5 personenautos geraakt. Bij het ongeval waren in totaal 8 mensen betrokken; 2 bleven dus ongedeerd.
De gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen overgebracht, in Assen, Groningen en Stadskanaal.
Gegevens van de betrokkenen zijn op dit moment niet bekend. De N33 is enkele uren afgesloten geweest tussen Rolde en Gieten. Donderdagochtend zal in het reguliere persbericht van Politie Drenthe een aanvulling op dit bericht worden geplaatst.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie