Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 31-10-2001
3e Persbericht 31 oktober 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Insluiper neemt tas, jas en auto weg Een insluiper heeft uit een pand van een bedrijf aan de Bedrijvenweg woensdagmiddag tussen 15.15 en 15.30 uur de tas en de jas van een 40-jarige medewerker gestolen. De medewerker had even zijn werkplek verlaten om koffie te halen. Toen hij terugkwam miste hij zijn jas en zijn tas. In zijn jas zaten zijn autosleutels. Hierop is de medewerker meteen naar buiten gelopen. Daar bleek dat zijn blauwe Opel Astra met het kenteken TG-HF-21 ook weg was. In de tas en in de jas zaten een rijbewijs, een kentekenbewijs, een paspoort, een bankpasje en een geldbedrag van ongeveer 250 gulden. De dader is vermoedelijk binnengekomen door een deur die niet op slot zat.

Eindhoven: Fietser gewond
Op de kruising Noord Brabantlaan Zeelsterstraat is woensdag rond 14.20 uur een 34-jarige fietster uit Eindhoven gewond geraakt toen zij in botsing kwam met een vrachtauto. De 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Vogelweerde reed over de Noord Brabantlaan. Hij wilde rechts afslaan. Hierbij zag hij de fietster niet. De fietster is voor behandeling aan haar verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Vrouw onzedelijk betast
Op de Vriesstraat is woensdag rond 15.30 uur een 32-jarige Eindhovense aangerand. De vrouw liep op de Vriesstraat toen een onbekende man haar tegemoet kwam lopen. In het voorbij lopen betastte hij de vrouw onzedelijk.

Eindhoven: Poging tot beroving van bromfiets
Op de Dr. Cuyperslaan is woensdagmiddag tussen 14.40 en 15.45 uur 18-jarige Eindhovense door een onbekende man van haar scooter geslagen. Het meisje passeerde de man die over het trottoir liep. Hierop sloeg de man haar met zijn rugzak waardoor ze viel. De man probeerde vervolgens haar bromfiets te starten en weg te rijden. Omstanders zagen wat er gebeurde en liepen naar het meisje toe waarop de man vluchtte zonder scooter. Het meisje liep kneuzingen aan haar been op en is voor behandeling naar het Catharinaziekenhuis geweest.

Eindhoven: Autogordelcontrole
Tijdens een autogordelcontrole op de Dr. Schaepmanlaan St. Petrus Canisiuslaan zijn woensdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur 36 bekeuringen uitgedeeld.

Helmond: Aanranding
Op de Rijpelbaan is dinsdagmiddag tussen 16.00 en 16.30 uur een 17-jarig meisje uit Helmond aangerand. Het meisje fietste over het fietspad naast de Rijpelbaan toen zij plotseling door twee onbekende mannen ingehaald en klemgereden werd. Een van de mannen pakte het meisje vast en de andere probeerde haar te kussen. Ook werd ze bedreigd met een mes. Na verzet van het meisje zijn de mannen uiteindelijk weggefietst in de richting van het centrum van Helmond. Het gaat om twee mannen met een donkere huidskleur van ongeveer 20 jaar met een normaal postuur. Een van hen droeg een grijze jas en had kort kroes haar. De ander had een blauw jack aan en droeg een rode pet.

Helmond: Verdachte van winkeldiefstal aangehouden In een winkel op de Markt is woensdag een 22-jarige vrouw uit Berlijn aangehouden door het personeel. Zij wordt verdacht van het stelen van kleding uit de winkel. Een medewerkster vroeg of ze in de tas van de vrouw mocht kijken omdat ze het vermoeden had dat ze spullen uit de winkel had weggenomen. De verdachte wilde dit niet en probeerde de winkel te verlaten. Hierop werd ze door de medewerkster aangehouden. De vrouw opende toen haar tas en gooide een spijkerbroek op de grond. De verdachte is overgedragen aan de politie. Zij is ingesloten op het bureau. De politie stelt nog een onderzoek in naar de juistheid van de identiteit van de verdachte.

Best: Gereedschap gestolen
Uit een loods aan de St. Antoniusweg zijn woensdagmiddag tussen 12.00 en 15.00 uur een waterpas, drie slijpmachines, drie boormachines en een cirkelzaag gestolen. Hoe de dader in de loods is gekomen is nog onduidelijk.

Best: Oude schoenen voor nieuwe verruild
In een winkel aan het Europaplein is woensdagmiddag rond 17.10 uur een 31-jarige Eindhovenaar betrapt toen hij met een paar nieuwe schoenen zonder betalen naar buiten wilde lopen. De verdachte werd door het personeel van de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie. Uit onderzoek bleek dat de man zijn oude schoenen in de winkel had achtergelaten. Na verhoor mocht de man weer naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Snelheidscontrole
Op de Oirschotseweg zijn woensdagmiddag tussen 14.30 en 16.50 uur 2.137 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 64 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 50 km/u.

Budel: Snelheidscontrole
Op de Midbuulweg zijn woensdag tussen 9.40 en 12.55 uur 394 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 200 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 95 km/u.

Deurne: Vrouw valt met fiets
Op de Hogeweg is woensdagmiddag rond 14.00 uur een 61-jarige vrouw uit Deurne gewond geraakt. De vrouw is door nog onbekende oorzaak met haar fiets gevallen. Zij met verwondingen aan haar arm en schouder overgebracht naar het ziekenhuis.

Geldrop: Poging inbraak
Tussen dinsdag 18.00 uur en woensdag 9.30 uur is gepoogd om in te breken in een winkel aan de Langstraat. Een achterdeur trachtte men open te breken. Dit is niet gelukt. De dader is niet in het pand geweest.

Geldrop: Snelheidscontrole
Op het Bogardeind zijn woensdag tussen 9.55 en 12.15 uur 2.701 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 177 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 92 km/u.

Gemert: Fietser botst op auto
Op de rotonde Vondellaan Kruiseind Komweg Haag is woensdagmiddag rond 13.50 uur een 36-jarige fietser uit Uden achter op de auto van een 25-jarige man uit Gemert gebotst. De fietser reed over de rotonde komende vanaf het Kruiseind. Voor hem reed de automobilist die plotseling remde omdat hij rechts af wilde slaan. De fietser botste toen achter op de auto die hij van links wilde passeren. Hij is met verwondingen aan zijn hand, schouder en been overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Nuenen: Snelheidscontrole
Op de Collsehoefdijk zijn woensdagmiddag tussen 14.15 en 15.30 uur 813 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 58 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 81 km/u.

Veldhoven: Verkeerscontroles
Tijdens een verkeerscontrole op de Run 4500 zijn woensdagmiddag tussen 14.00 en 15.30 uur 17 bekeuringen uitgedeeld. Dertien voor het niet dragen van de autogordel, twee voor een onjuist kenteken op een aanhangwagen, een vanwege de losbreekinrichting van de aanhangwagen en een voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs. Ruim 30 voertuigen werden gecontroleerd.

Tijdens een roodlichtcontrole op de Provincialeweg de Run 1100 zijn woensdag vier personen bekeurd voor het rijden door rood en een voor het ontbreken van een geldige APK.

Tijdens een roodlichtcontrole op de Kempenbaan de Run 2100 werden woensdag vijf bekeuringen uitgedeeld.

Waalre: Bromfietscontrole
De politie heeft woensdagmiddag op de Lissevenstraat, de Burgemeester Mollaan, de Eindhovenseweg en op de Dirck van Hornelaan een bromfietscontrole gehouden. Gecontroleerd werden onder andere het bromfietscertificaat, de verzekering, het vermogen en het dragen van een helm. In totaal werden 32 bekeuringen uitgedeeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...