Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Esso-stations nu ook met AH To Go winkels

Datum nieuwsfeit: 31-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke Ahold
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Ahold


31/10/01

Esso-stations nu ook met AH To Go winkels

Vandaag is bekend gemaakt dat Esso en Albert Heijn een overeenkomst hebben getekend voor het openen van Albert Heijn gemakswinkels genaamd AH To Go bij een aantal Esso-stations in Nederland. Het concept speelt in op de sterk gestegen vraag naar de mogelijkheid om onderweg snel gevarieerd, vers, eten en drinken te nuttigen of mee te nemen.

Door deze samenwerking maken beide partners maximaal gebruik van elkaars kennis en kunde en gaan in op de wensen van de mobiele consument. De winkels zullen worden gevestigd bij Esso-stations zowel langs de snelwegen, doorgaande wegen, als in wijken. De operatie op het benzinestation zal worden ondergebracht in een nieuwe vennootschap die aan Albert Heijn gelieerd is. De medewerkers, werkzaam op het benzinestation, zullen in dienst treden van deze vennootschap. Bij gebleken succes volgt in een latere fase ook een AH To Go franchise concept voor Esso-dealers. Het huidige Snack & Shop-concept van Esso blijft elders overigens gehandhaafd.

De samenwerking met Esso past in het Albert Heijn beleid dat resulteert in vier verschillende winkelformules: de wijkwinkel, de grote Albert Heijn, de gemakswinkel en e-commerce. Met dit beleid wil Albert Heijn op de juiste plek, op het juiste moment, met de juiste formule de wensen van haar klanten vervullen.

De eerste Albert Heijn gemakswinkel op een Esso benzinestation zal begin volgend jaar worden geopend. Partijen willen binnen één jaar 10 AH To Go-vestigingen openen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie